Signnieuws

Naast het huidige portfolio aan zeefdruk-, digitale en tampondrukinkten presenteert Marabu een aantal nieuwe producten op Fespa 2018 in Berlijn.

Op stand B30 in hal 1.2 zal Marabu zeefdruk- en tampondrukoplossingen voor de voedselverpakkingen tonen, voor controlepanelen en glas. Tevens komt de fabrikant met verschillende digitale printoplossingen, inclusief de nieuwe GBL-vrije solventgebaseerde inkt en een uitbreiding binnen het gamma aan UV-drogende inkjet producten.

Glasinkten

Marabu komt met twee inktranges voor diverse glasapplicaties. De ééncomponent Mara Tech MGO baking inkt is niet alleen geschikt voor glas, maar ook voor zeefdrukken en tampondrukken op metaal, waarvoor een hoge  weerstand tegen chemicaliën cruciaal is. De inkt is geschikt voor gevoelige producten, zoals babyflessen, drinkglazen en medische accessoires.

De tweecomponenten inkt Mara Glass MGLA wordt ook voor het voetlicht gebracht. Deze inkt is ontwikkeld voor tweede oppervlakken op een glazen item, zoals smartphones en touch panelen, ook voor outdoor gebruik.

Digitale UV-inkten

Marabu’s UV-drogende inkjetinkten zijn geschikt voor meerdere situaties en zijn compatibel met alle reguliere printkoppen. Zo is er een flexibele Ultra Jet DUV-A inkt voor grootformaat printen, de Ultra Jet DUV-C range voor direct printen op vlakglas en op houders gemaakt van glas of PET. Tevens biedt Marabu een alternatieve lijn aan inkten voor Océ Arizona printers, de Ultra Jet DUV-GR plus led-curende Ultra Jet DLE-A producten.

Daarnaast bestaat Marabu’s UV-drogende portfolio uit twee nieuwe lijnen: Ultra Jet DUV-MF voor grootformaat grafische applicaties, en een specialty inkt voor zowel indoor als outdoor POP-/POS- toepassingen.

Watergebaseerde inkten

In nauwe samenwerking met de printindustrie heeft Marabu tevens een watergebaseerde inkjetinkt ontwikkeld. Aangezien inkten steeds vaker in contact komen met de huid of met voeding, zijn de eisen hiervoor zeer streng. Marabu heeft watergebaseerde inkten voor zowel voedselverpakkingen, karton, speelgoed (in lijn met de EN 71/3 standaard) en digitaal geprint behang.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.