Signnieuws

Tijdens de Viscom in Düsseldorf streden carwrap specialisten uit diverse landen voor het eerst met elkaar om de hoogste eer. Van de vier finalisten die zaterdagmiddag de strijd aangingen, mag Marco Dittl zich uiteindelijk ‘European Wrap Star' noemen.

De wedstrijd begon donderdag 1 oktober met voorrondes waar in totaal ruim 60 personen live op de beursvloer hun kunsten vertoonden. Na de eerste selectie op vrijdag, mondde dit uiteindelijk uit in de halve finale op zaterdagochtend. In de grote finale op zaterdagmiddag moesten de vier beste deelnemers het uiteindelijk meer dan 90 minuten tegen elkaar opnemen bij het wrappen van een Hummer.

Finalisten
De vier finalisten waren: Jürgen Eidt, Marco Dittl, Dagny Brunne en Mingo Richter. De Duitser Dittl mocht, na een spannende eindstrijd, uiteindelijk de titel ‘European Wrap Star 2009' mee naar huis nemen.


Op de foto (van links naar rechts): winnaar Jürgen Eidt, Dagny Brunne, European Wrap Star Marco Dittl en winnaar Mingo Richter.

Prijzenpot
De totale prijzenpot voor deze eerste Europese wrap-competitie bedroeg meer dan 200.000 euro. Voor de vier finalisten waren er onder andere een Royal Sovereign Laminator (meer dan € 7.000,00), een flatbed Rollsroller Laminator 340/145 (13.900 euro), een Summa T140 Cutting Plotter & Opus-Cam & software (ter waarde van 15.990 euro) of een Mimaki CJV 30-160 cut- en print systeem plus software (ter waarde van 22.800 euro).

Maar zelfs wie werd uitgeschakeld in de eerste ronde, ging niet met lege handen naar huis: een ‘troost pakket' met product vouchers van de grote foliefabrikanten, een carwraping seminar, software en een reeks van ‘ wrapping tools' met een waarde van meer dan 2.000 euro. Ook waren er diverse prijzen voor de toeschouwers te winnen.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.