Signnieuws

Om de jeugd in Overschie aan te zetten te gaan sporten, krijgen zij een openbare aanmoediging van de ambassadeurs Mario Been en Hugo Borst. Op grote billboards langs de weg roepen deze sporticonen jongeren op hun talent te ontwikkelen.

Sinds 1 januari van dit jaar kan elk kind van 4 tot en met 18 jaar in Overschie gratis één sport beoefenen. Daarbij kan hij of zij kiezen uit een kleine twintig verenigingen die in de deelgemeente actief zijn.

Promotiefilmpje
Mario Been en Hugo Borst zijn ook oprecht geïnteresseerd in het project OverschieSportGratis; de aanpak van Overschie spreekt hen erg aan. Zij waren dan ook uitermate enthousiast tijdens het maken van de foto's en de promotiefilm, en dat spat ook van de nieuwe campagne af.

Sociale cohesie
De jongeren kunnen het gratis abonnement alleen bij een vereniging in de deelgemeente Overschie verzilveren. Met de groei van de verenigingen bevordert de deelgemeente ook meteen de sociale cohesie in de gemeenschap. Zaken als vereenzaming en het buiten de maatschappij staan, ook van de ouders, omdat er bijvoorbeeld geen geld is voor een sportabonnement, worden hiermee eveneens aangepakt.

Klik hier om de promotiefilm op de website van Overschie te zien.

 

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.