Signnieuws

In het Friese Joure is nooit echt sprake geweest van paniek over corona. “We hebben hier in het Noorden niet veel besmettingen gehad”, aldus Erwin Bethlehem, eigenaar van Dox imagemakers.

“Toch moest de boel in heel het land dicht. Daar zou nog weleens naar gekeken mogen worden”, stelt Bethlehem, de baas van het allround signbedrijf. “Toch ben ik nuchter gebleven. Moet ik me nou boos maken om financiële consequenties voor mijn bedrijf, terwijl iedereen in het land lijdt? Dat zou egoïstisch zijn.”

Vloerstickers

Dox imagemakers is al snel overgestapt op de productie van vloerstickers en spatschermen, aangezien bepaalde orders – zoals auto’s bestickeren – tijdelijk zijn komen te vervallen. “We zien dat de normale opdrachten nu ook weer gedaan worden”, vertelt Bethlehem. Het Friese bedrijf houdt heeft de werkprocedures nog maar eens aangescherpt, ook richting klanten. “Het mooie daarvan vind ik dat de hectiek uit het werk is gehaald. We komen niet even een stickertje plakken, maar zijn vakmensen. Dat zien onze klanten nu ook beter. Er is meer bewustzijn over het beroep signmaker ontstaan. Dat was wel nodig.”

Fragment uit gesprekken met ondernemers uit de signbranche in coronatijd. Lees meer in Sign+ Magazine 4 online.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.