Signnieuws

Mega-Print, de printdivisie van Air-Events, heeft in opdracht van BOEI 400 vierkante meter Mesh doeken in frames geplaatst op een industriegebied in Ulft. In samenwerking met Hurenkamp Architecten zijn hier artist impressions op ware grootte op geplaatst.

Hierdoor krijgen de bezoekers van het industriegebied van de voormalige DRU een idee over hoe de nieuwe bestemming van de diverse (fabrieks-)gebouwen eruit zal gaan zien na de immense restauratie.

Constructie
Bij dit project is gebruik gemaakt van een buizenframe met staalkabel subframes ter behoud van de doeken. Voor de doeken is gekozen voor Mesh. Dit materiaal is winddoorlatend zonder dat de uitstraling en de zichtbaarheid van de prints daaronder lijdt. De prints hebben afmetingen van 9 meter breed tot wel dertig meter lang.

Historie DRU-industriegebied
Het industriegebied van de voormalige DRU heeft voor Ulft en de regio grote cultuurhistorische waarde. Het complex met de daarop aanwezige gebouwen (ontworpen door de architecten Gerrit en Arend Beltman) is in 2002 aangewezen als rijksmonument. De DRU Cultuurfabriek in Ulft is dé centrale ontmoetingsplaats voor culturele en creatieve activiteiten en inspirerende bijeenkomsten in de gemeente Oude IJsselstreek. Met zijn 250 jaar geschiedenis kent de voormalige ijzergieterij DRU een lang en indrukwekkend verleden. In 1754 vonden de eerste industriële activiteiten plaats op het terrein waar nu zeven Rijksmonumenten staan.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.