Signnieuws

Grafimediabedrijven kunnen de komende twee jaar Europese subsidies krijgen om hun bedrijf toekomstbestendiger te maken. In totaal is ruim 1 miljoen euro beschikbaar om te investeren in medewerkers.

Dat laat het A&O Fonds Grafimediabranche weten. De subsidie komt vanuit het Europees Sociaal Fonds (ESF). Het project ‘Create your future’ loopt tot 26 juni 2021. Grafimediabedrijven kunnen tot 75% van de kosten voor activiteiten op het gebied van duurzame inzetbaarheid terugkrijgen.

Toekomstgericht scholen

Er is geld beschikbaar voor twee soorten programma’s. Allereerst is er subsidie voor ondernemingen die hun medewerkers toekomstgericht willen scholen. Met de subsidie kunnen deze bedrijven medewerkers opleiden zodat ze in staat zijn om nieuwe werkzaamheden uit te voeren. Op dit moment wordt uitgewerkt welke opleidingen in aanmerking komen voor subsidie.

Duurzaam inzetbare medewerkers

Het tweede programma is gericht op duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Hoe blijven medewerkers fit, gemotiveerd en vakbekwaam en hoe blijf je als organisatie gezond? Op basis van een intake wordt per bedrijf op maat een plan van aanpak opgesteld, gericht op het creëren van bewustwording, het aanzetten tot actie en het realiseren van blijvende aandacht voor duurzame inzetbaarheid onder bedrijven en werknemers.

Investeren in de vitaliteit van medewerkers.

“Hoewel een deel van de grafimediabedrijven het moeilijk heeft, zien we ook volop groei, visie en innovatie. Er liggen volop kansen, bijvoorbeeld op het gebied van multichannel communicatie en de toepassing van nieuwe technologieën. Juist nu de economie aantrekt en de arbeidsmarkt krapper wordt, is het cruciaal om die kansen te pakken en te investeren in de vitaliteit van je bedrijf en je medewerkers.”

Richard Leloux, directeur van het A&O Fonds Grafimediabranche.

Uitwerking subsidieprogramma’s

In juli volgt meer inhoudelijke informatie over de twee subsidieprogramma’s. Het A&O Fonds Grafimediabranche maakt die onder meer via haar website bekend. Grafimediabedrijven die nu al willen overleggen over mogelijkheden, kunnen contact opnemen met het A&O Fonds Grafimediabranche.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.