Signnieuws

De Eindhovense School heeft sinds twee jaar een signopleiding. Volgend studiejaar zal begonnen worden met het derde en laatste jaar voor studenten die naast het handwerk ook bestanden digitaal leren voorbereiden en beheren, met formats en standaarden werken en het nut van het gebruik van profielen leren.

De Eindhovense school biedt haar studenten een breed gamma apparatuur aan waarmee gewerkt kan worden, zoals de Mimaki JV33 en JV5 solvent printers, waarbij de JV33 wordt gebruikt door beginnende studenten en de JV5 door de meer ervaren studenten. Ook staan er snijplotters en zelfs een Mimaki UV vlakbedprinter die vooral in trek is vanwege de mogelijkheid om ook wit en lak te printen. Docent Ronald den Bekker: "De machine trekt veel bekijks, maar mag vooralsnog alleen door enkele docenten worden bediend."

Populair
De signopleiding in Eindhoven is zeer populair. Van de ongeveer 50 aanmeldingen kan de school niet meer dan 25 studenten per jaargang inschrijven. Ronald den Bekker: "Met gekwalificeerde docenten, selectie aan de poort en hoogstaande apparatuur wil de Eindhovense school een kwalitatief hoogstaande opleiding aanbieden. Signopleidingen schieten momenteel als paddenstoelen uit de grond, daarom zijn voor ons de kwaliteit en de mogelijkheden voor onze studenten het belangrijkste."

Het derde en laatste jaar dat nu in ontwikkeling is, zal bestaan uit vier dagen stage in de week en in de eindfase de zogenaamde meesterproef waarin de capaciteiten van een goede signmaker tot uiting moeten komen. Het belang van de stage in de opleiding maakt dat de Eindhovense school sterke banden heeft met regionale signmakers.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.