Signnieuws

Mimaki komt met de LA serie van grootformaat laminatoren met hulpverwarming en bijbehorende lamineerfilm.

De nieuwe lamineerfilm maakt gebruik van een lijm die het silveringeffect minimaliseert, dat vaak kan optreden bij het lamineren van producten die zijn geprint met UV-drogende inkten. Gecombineerd met Mimaki’s nieuwe UCJV serie van print- en snijoplossingen levert dit een kant-en-klare oplossing op.

Hulpverwarming

Laminatoren van de LA serie zijn systemen met hulpverwarming, door middel van een verwarmbare rol met een maximale temperatuur van 60 °C die zorgt voor een betere hechting van de overlaminaatfilm, en dan vooral op oppervlakken die geprint zijn met UV-drogende inkten. Zo beperkt deze hulpverwarming de kans van optreden van het silvering effect, dat kan ontstaan bij drukgevoelige overlaminaten.
Vanwege instantdroging hebben UV-inkten de neiging om een licht oneffen oppervlak te hebben. Hierdoor kunnen tijdens het lamineerproces luchtbellen ingesloten raken en zilverkleurige spikkels veroorzaken, die afbreuk kunnen doen aan het uitzicht van het product.

Dankzij lamineersnelheden van tot wel 7,5 strekkende meter per minuut, dat neerkomt op bijna 12,7 cm per seconde, kan het afwerkingsproces gelijke tred houden met de productie en knelpunten in de productie voorkomen. De laminator biedt alle functies op één bedieningspaneel met gemakkelijke toegang tot de drukhendel en het voetpedaal. Interessant hierbij is dat een oproleenheid het gemakkelijk maakt om op je eentje het hele proces te verzorgen, aldus de fabrikant.

Lamineerfilm

Mimaki heeft speciaal een lamineerfilm ontwikkeld voor gebruik in combinatie met UV-drogende inkten en laminatoren van de LA serie: Mimaki Vision Laminate 310 (glans). Deze geeft een verfijnde finish met een glanzende look-and-feel, terwijl de helderheid van de kleuren van de print behouden blijft. Dit overlaminaat voor lamineren met hulpverwarming is ook een rendabel alternatief voor films voor koud lamineren.

Modellen

Verwacht wordt dat laminatoren van de LA serie eind 2017 beschikbaar zijn. Er zullen twee modellen beschikbaar zijn: het 158 cm LA-160W model en het 170-cm LA-170W model. Mimaki Vision Laminate 310 zal ook in twee formaten beschikbaar zijn: 310-137 (137 cm) en 310-152 (152 cm).

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *