Signnieuws

Mimaki Europe grijpt internationale textiel- en kledingtechnologiebeurs ITMA 2023 (8-14 juni) in Milaan aan voor de officiële presentatie van de Tiger600-1800TS. Met deze nieuwste high-speed, compacte en robuuste rol-naar-rol inkjetprinter hoopt de fabrikant de transformatie van analoog naar digitaal printen binnen de textieldrukindustrie te versnellen.

De Tiger600-1800TS van Mimaki
Met de Tiger600-1800TS hoopt Mimaki de transformatie van analoog naar digitaal printen binnen de textieldrukindustrie te versnellen.

Formaat gehalveerd

De Tiger600-1800TS, die te zien is op ITMA, heeft een maximale printsnelheid van 550 m2/u (143% sneller dan het vorige model). Dit is te danken aan de vernieuwde high-speed printkop en Mimaki’s eigen technologieën voor beeldkwaliteitsverbetering. Het formaat van de printer is gehalveerd in vergelijking met het vorige systeem. Hierdoor kunnen klanten meerdere units installeren om aan de fluctuerende vraag te voldoen, terwijl ook de algehele productiecapaciteit wordt verhoogd, stelt Mimaki.

Zonder onderbreking inkt vervangen

Een milieuvoordeel van de Tiger600-1800TS is de op handen zijnde Bluesign (1)-certificering van de MLSb510-serie sublimatietransferinkten. Dit certificaat, dat naar verwachting in juni 2023 wordt uitgereikt, biedt volgens Mimaki de zekerheid dat deze inkten van de hoogste kwaliteit zijn, er aandacht is voor de veiligheid van consumenten en drukkerijen en bijdragen aan de duurzaamheid van de textielindustrie. De inkttanks van de printer kunnen worden vervangen zonder het printproces te onderbreken, waardoor de uitvaltijd wordt geminimaliseerd. Het onderhoud van de printer wordt ook verminderd dankzij de rolpapierinvoermethode, waardoor er geen lijm op een band hoeft te worden aangebracht.

Bevorderen

“We zijn ervan overtuigd dat deze nieuwe toevoeging aan de Mimaki-portfolio de verschuiving naar digitaal textielprinten verder zal bevorderen, waardoor deze inspirerende industrie wordt ondersteund om zich sneller aan te passen aan veranderende productie-eisen en tegelijkertijd milieubewuster te zijn”, aldus Arjen Evertse, general manager Sales, Mimaki Europe. “Al deze nieuwste en innovatieve ontwikkelingen positioneren de Tiger600-1800TS ideaal om te concurreren met analoge textielactiviteiten en om de overstap naar digitale printproductie te ondersteunen. De voordelen van digitaal printen zijn enorm in vergelijking met langdurige, gecompliceerde en onhoudbare analoge productiemethoden.”

Stand H7-C304.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.