Signnieuws

Vanaf 8 januari 2010 levert Mimaki Engineering Co. Ltd. de nieuwe grootformaat directe en dye-sublimatie printer JV5-320DS. Met deze machine is het mogelijk direct op polyester substraten tot een breedte van 3,2 meter af te drukken.

De bekende functies van de JV5 zijn bij dit model supergrootformaat printer samengebracht en produceren uitstekende resultaten op textiel, aldus de fabrikant. De JV5320DS is gebaseerd op de solvent supergrootformaat printer JV5-320S, die in 2007 op de markt werd gebracht.

Voor soft signage producten, zoals vlaggen en banner op basis van polyester, heeft Mimaki deze nieuwe printer ontwikkeld. Tijdens het afdrukken op kan de inkt gemakkelijk doordringen in het onderliggende materiaal. Daarom is de printer uitgerust met een inktopvangsysteem, dat ervoor zorgt dat de inkt die doordringt op de achterzijde terechtkomt.

Resolutie
De JV5-320DS bereikt een maximale resolutie van 1440 dpi. De adruksnelheden variëren afhankelijk van de gekozen resolutie, van 60,3 m2/uur (bij 540×720 dpi) voor het bekijken vanaf een afstand, tot 44 m2/uur (bij 540×1080 dpi) voor het bekijken van dichtbij. 

Inkt
Als inkt wordt Mimaki's Sb52 dye-sublimatie inkt gebrukt. De machine kan optioneel worden uitgerust met MBIS (bulkinkt toevoersysteem). Natte inkt wordt direct na het printen droog met behulp van de venitlordroger.
De fabrikant stelt dat de verbeterde productie en kwaliteit komt door het toepassen van het Spray Suppressor Systeem.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.