Signnieuws

Mimaki Europe lanceert een nieuwe generatie grootformaatprinters en snijplotters; de Plus serie. Volgens Mimaki een volgende stap richting efficiënte, kosteneffectieve en duurzame oplossingen.

De Plus serie bestaat uit drie modellen:
• De CJV300-160 Plus geïntegreerde solvent print-snijmachine
• De JV300-160 Plus solventprinter
• De CG-160/130/75 FXII Plus snijplotter

De CJV300-160 Plus beschikt over de nieuwe ID Cut functie, voor efficiënt printen en snijden.

Sneller en productiever

Mimaki integreert haar laatste core technologieën in deze serie om de printkwaliteit en snijproductiviteit te verhogen. De nieuwste versie van de Mimaki Advanced Pass System speelt daarbij een belangrijke rol. Met behulp van een uniek algoritme berekent de printer hoe, zo effectief mogelijk, inktdruppels af te vuren. Door de verschillen in kleur, dekking en printsnelheid, berekent MAPS4 automatisch per print pass het meest ideale patroon om visuele strepen (banding) te voorkomen. De betrouwbaarheid van de productie wordt volgens Mimaki gegarandeerd door Mimaki’s NCU (Nozzle Check Unit) en NRS (Nozzle Recovery System). Daarnaast maakt een nieuw af- en oprol systeem het mogelijk om rollen van 45kg te gebruiken, waarbij verschuiving van de printmedia tot een minimum wordt gereduceerd.

De JV300-160 Plus is voorzien van het Mimaki Advanced Pass System.

Nieuwe snijfunctie

De Plus serie omvat ook een nieuwe snijfunctie: ID Cut. Deze functionaliteit maakt non-stop print- en snijwerkzaamheden mogelijk met minimale inzet van mensen, tijd of restmateriaal. In de opmaak worden ID-barcodes gegenereerd die mee worden afgedrukt tijdens het printen. Na het printen leest een ingebouwde sensor de barcode en laadt automatisch de bijbehorende snijdata en voert deze volautomatisch uit, zonder tussenkomst van een operator. Bij de CJV300 Plus en de CG-FXII Plus is deze ID Cut functie standaard ingebouwd. De JV300 Plus kan in combinatie met de CG-FXII Plus worden ingezet om ook deze nieuwe snij-oplossing te benutten.

The CG-FXII Plus snijplotterserie is verkrijgbaar in drie breedtes – 75, 130 en 160 cm.

Eco-cartridges

Als onderdeel van het ‘Mimaki Green Technology’ concept, introduceert het bedrijf ook nieuwe 600ml inktverpakkingen voor herbruikbare eco-cartridges op de Plus serie. Deze zijn bedoeld om duurzamere printprocessen mogelijk te maken en te besparen op inktkosten.

Beurzen

De nieuwe machines werden deze week gelanceerd op The Print Show in Birmingham, maar zijn binnenkort ook te zien in Madrid (Salon C!Print beurs, 24-26 september) en Milaan (Fiera Milaan, 10-12 oktober).

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.