Signnieuws

Mimaki Europe zal bezoekers van de Fespa Global Print Expo 2019 ontvangen op zijn grootste Fespa-stand ooit. Nodig om Mimaki’s brede grootformaat inkjetportfolio en talloze applicaties te kunnen laten zien.

Mimaki’s printmogelijkheden in verschillende segmenten, van grafische afbeeldingen tot textiel en kleding, zullen worden getoond op Fespa in München.

Flexibiliteit en R&D expertise zijn enkele van Mimaki’s sterkste punten, aldus Danna Drion, Marketing Manager, Mimaki EMEA. “In tegenstelling tot sommige van onze concurrenten zijn we in staat om ons snel aan te passen aan veranderingen in de markt en de mogelijkheden voor klanten om constante systeemverbeteringen en gloednieuwe innovaties te leveren. We gaan naar Fespa 2019 met een productportfolio dat dit vermogen belichaamt. Daarnaast zullen we de show gebruiken om de markt voor te lichten en een breed scala aan succesvolle en winstgevende toepassingen te tonen die mogelijk worden gemaakt door onze printoplossingen, waardoor de omzet van onze klanten toeneemt.”

De stand van Mimaki, tijdens Fespa op 14-17 mei 2019 in München, zal vier belangrijke bedrijfsonderdelen omvatten: Sign Graphics; Industrial Products; Textiles en 3D.

Sign Graphics

Mimaki toon zijn vlaggenschip UV LED en eco-solvent roll-to-roll printsystemen, met veelzijdige, betrouwbare en hoogwaardige print- en snijmogelijkheden voor grafische toepassingen. Deze oplossingen variëren van instapmodel tot hoogproductieve printers, en zijn ontworpen om printserviceproviders in staat te stellen te printen en winst te maken met behulp van Mimaki-technologie.

De bekroonde UCJV300 geïntegreerde printer-snijplotter is aanwezig naast de solvent- en UV-printers van Mimaki.
  • Mimaki UCJV300-75: Een bekroonde UV-geïntegreerde printer/snijplotter met witte inkt. Dit systeem is ideaal voor het creëren van afbeeldingen voor toepassingen met achtergrondverlichting. Ook exclusief voor Mimaki: vijflaags printen maakt het mogelijk om verschillende ontwerpen tegelijkertijd op beide zijden van een substraat te printen, perfect voor transparante filmtoepassingen.
  • Mimaki CJV150-160: Een instapmodel eco-solvent geïntegreerde printer/snijplotter, die hoge prestaties, veelzijdigheid en rijke kleuren biedt. Dit model is uitgerust met levendige inktsoorten, waaronder zilver, oranje en licht-zwart, en levert een kosteneffectieve oplossing voor signmakers, display graphics professionals en drukkerijen.
  • Mimaki JV300-160: De JV300-160 is een nieuwe generatie eco-solvent/sublimatieprinter, die een nieuwe standaard voor professionele grootformaatprinters zet, aldus Mimaki. De printer biedt veelzijdigheid door de ondersteuning van meerdere inktsoorten (namelijk oranje en licht-zwart) en levert prints van fotokwaliteit met uitstekende snelheden (tot 105,9 m2 per uur in super-draft modus).
  • Mimaki UJV55-320: Deze 3,2 m brede LED UV-inkjetprinter combineert hoge kwaliteit, superbrede output en productie in grote volumes (tot 110 m2 per uur). Witte inkt, transparante-mediamogelijkheden en gelijktijdig met twee rollen printen, maken de UJV55-320 ideaal voor het produceren van banners, retail, beurs- en window graphics en soortgelijke toepassingen.

Textielshowcase

Centraal in de textielshowcase van Mimaki op Fespa staat de nieuwste dye-sublimatieprinter van het bedrijf: de Mimaki TS55-1800. Dit model is uitgerust met de kerntechnologieën van Mimaki, zoals MAPS, NCU en NRS, en print met de nieuwe Sb610 inkten, die de ECO PASSPORT by OEKO-TEX certificering hebben en voldoen aan specifieke duurzaamheidseisen. De TS55-1800 is geschikt voor interieurstoffen, sport- en modekleding, vlaggen en tapijten.

Als Gold Sponsor van FESPA Global Print Expo zal Mimaki ook een belangrijke deelnemer zijn aan Fespa’s speciale textiel-feature ‘Print Make Wear’.

Voor de industriële markt zal Mimaki drie van zijn flatbed direct-to-shape UV LED digitale printers uit de UJF-serie tonen: de Mimaki UJF-7151plus, de Mimaki UJF-3042 MkII en de Mimaki UJF-6042 MkII.

Mimaki toont ook de 3DUJ-553 full colour 3D-printer en gaat de dialoog aan over toekomstige ontwikkelingen in 3D-printen.

3D-printsysteem

Mimaki zal ‘de toekomst in kleur vormgeven’ met zijn geavanceerde technologie voor additive manufactoring in kleur. De Mimaki 3DUJ-553 is erkend als het allereerste polymeer 3D-printsysteem dat meer dan 10 miljoen verschillende kleuren kan produceren. Met behulp van CMYK met witte en heldere inkten produceert het fotorealistische producten, met een rijke kleurexpressie inclusief steunkleur, tinten en kleurverlopen, evenals speciale effecten, zoals volledige transparantie en semi-transparante kleuren.

Mimaki Europe, stand B6-A30

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.