Signnieuws

Mimaki Europe heeft twee stands geboekt voor de vakbeurs Fespa 2017 in Hamburg: de ene gewijd aan textiel en de andere aan signs & displays, industrieel printen en 3D.

De fabrikant pakt grootser uit dan ooit met twee stands, die zich uitstrekken over een oppervlakte van in totaal 534 vierkante meter.

Mimaki Europe is enerzijds te vinden in de Digital Hall (stand A1-A25), waar het een breed scala aan oplossingen voor de markten voor sign & display graphics en industrieel printen zal demonstreren. Deze zullen er zij aan zij staan met een technologiedemonstratie van haar unieke 3D-printoplossing. Anderzijds is het bedrijf aanwezig met live demonstraties in de Textile Hall (stand B6-C50).

3D-printer

In de Digital Hall toont Mimaki vier solventprinters en tot wel zes UV-printers. Tevens laat het bedrijf twee

Voorbeeld van 3D-geprint schaalmodel van het Kumamoto kasteel.

snijoplossingen zien. Ronald van den Broek, General Manager Sales bij Mimaki Europe: “We zijn ook blij iets totaal nieuws te kunnen introduceren met een technologiedemonstratie van onze 3D-printoplossing: bezoekers zullen kennismaken met een UV-uithardende vierkleuren printer die producten kan genereren met meer dan 10 miljoen kleurencombinaties. Op drupa hadden we reeds samples op onze stand, maar op Fespa zullen we daadwerkelijk een prototype van de printer zelf tonen.”

Mimaki’s printer- en inkttechnologieën maken kwalitatief hoogwaardig 3D-printen mogelijk. De echt gedetailleerde producten die ze kunnen creëren, getuigen van fijn precisiewerk, aldus de fabrikant. Op de stand zijn samples met extreme detailniveaus en fijne lijnpatronen te bewonderen. Denk hierbij aan een ingewikkeld schaalmodel van een kasteel of een Hina pop, een typisch Japanse pop. Als ander uniek kenmerk van deze printer noemt Mimaki de doorzichtige inkt die kan worden gecombineerd met kleurinkt om modellen te creëren die deels gekleurd en deels doorzichtig zijn.

Primeur

Een extra primeur op Fespa is dat Mimaki voor het eerst op het Europese continent de JFX200-2531 zal tonen: een hoogefficiënte printer met een grote tafel. “Details over alle nieuwe producten zullen we onthullen op onze persconferentie, die op 8 mei om 13.00 uur plaatsvindt”, voegde van den Broek er aan toe.

Textielprinters

Mimaki Tx300P-1800B

In de Textile Hall demonstreert Mimaki Europe haar nieuwste reeks textielprinters, inclusief de Tx300P-1800 met twee soorten inkten en de direct-to-textile Tiger-1800B met hoge snelheden. De direct-to-textile printers Tx300P-1800 en Tx300P-1800B hebben een update gekregen om pigmentinkten voor textiel en dye-inkten van het sublimatietype tegelijk te kunnen laden.

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.