Signnieuws

De ML-8000 is het nieuwe instapmodel in de Monna Lisa-serie van Espon met acht nieuwe PrecisionCore-printkoppen. Deze textielprinter is o.a. uit te rusten met reactieve en pigmentinkten en kan rechtstreeks uit de voeten op tal van organische stoffen, zoals katoen.

De Monna Lisa ML-8000 van Epson beschikt over acht PrecisionCore-printkoppen van de nieuwste generatie.

Met zijn acht nieuwe PrecisionCore-printkoppen haalt de ML-8000 een gemiddelde printsnelheid van 155 vierkante meter per uur (600×600 dpi in 2 passmode). Deze 1,80 meter brede machine is uitgerust met Epson’s exclusieve Microweave en Lookup Table (LUT)-technologieën, die banding en korreligheid verminderen, en de nieuwe Multi-Layer Halftone-technologie (MLHT), die het halftoonpatroon op elke laag randomiseert wat beelddegradatie als gevolg van een verkeerde uitlijning van de punten vermindert.

Printkwaliteit

Dynamic Alignment Stabilizer (DAS)-technologie zorgt voor een stabiele printkwaliteit door golfvormen op elke afzonderlijke printkopchip te regelen. Dit zorgt voor een hogere nauwkeurigheid van de puntplaatsing en een meer uniforme puntdichtheid bij elke doorgang, claimt Epson. De ML-8000 beschikt bovendien over symmetrische kleuruitlijning voor een consistente volgorde van kleuroverlapping bij bi-directioneel low-pass-printen. De Accurate Belt Position Control (ABPC)-technologie detecteert automatisch de invoerafstand voor een zeer nauwkeurige textieldoorvoer. Het resultaat is optimale kwaliteit en snelheid, met een superieure reproductie van kleurgradaties, kleine details en complexe geometrische patronen, stelt Epson, die overigens nog geen prijs heeft afgegeven voor dit ‘instapmodel’ in de textielprintmarkt.

Pluizensysteem

Geavanceerde reinigingsmechanismen en geautomatiseerde afstelfuncties zorgen voor een hoge betrouwbaarheid. Een pluizensysteem blaast pluisjes van het stofoppervlak voordat ze in het printgebied terechtkomen en een extractiesysteem voorkomt dat inktnevel zich aan het oppervlak van de spuitmond hecht.

Genesta-inkten

Epson Genesta-inkten zijn verkrijgbaar in Acid, Reactive, Disperse, en Pigment formules in een ontgaste vacuümverpakking. Ze zijn ECO PASSPORT-gecertificeerd en voldoen aan wereldwijd erkende normen voor milieuvriendelijke textieldruk. Bovendien is Acid inkt bluesign-goedgekeurd en zijn de Reactive en Pigment inkten GOTS-goedgekeurd door Ecocert.

Samenwerking

Het Monna Lisa-project komt voort uit een samenwerking tussen F.lli Robustelli voor product engineering, For.tex voor de ontwikkeling van inkt en Epson voor de Epson-printtechnologie.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.