Signnieuws

Zünd Systemtechnik zal op Fespa Digital haar modulaire vlakbedsnijtafels tonen in combinatie met slimme automatiseringsfuncties. Hiermee biedt Zünd oplossingen voor elke toepassing in verschillende productieomgevingen.

Zund_Picking_Robot

In Amsterdam demonstreert Zünd voor printbedrijven verschillende manieren om de productiviteit te verhogen, terwijl de arbeidskosten verminderen. Een van de hoogtepunten is een nieuwe robot die wordt getoond als onderdeel van volledig geautomatiseerde snijconfiguratie rond een S3 M-800. De geïntegreerde robot neemt automatisch de gesneden delen van de machine en stapelt ze op vooraf bepaalde locaties. De robot is ontworpen om autonoom te functioneren in productieomgevingen waarin wordt samengewerkt een operator.

QR-code

Deze volledig geautomatiseerde productieworkflow omvat tevens het automatisch ophalen van de job via een QR-code. Via het geïntegreerde camerasysteem wordt de meegeprinte QR-code herkend waardoor het Zünd Cut Center (ZCC) automatisch de bijpassende snijfile ophaalt.

ARC snelwisselaar

Met de nieuwe Automatic Router Bit Changer (ARC) biedt Zünd nog een automatiseringsoplossing. Het magazijn van het ARC-systeem kan maximaal 8 snij- en freesbitjes bevatten. Tijdens de job selecteert het ARS automatisch de juiste tool, afgestemd op het materiaal en de taak. Kortere setup tijden en verbeterde betrouwbaarheid van het proces zijn het resultaat. Ideaal voor het efficiënt contourfrezen, polijsten en graveren van materialen als aluminium, hout, kunststof en composieten.

Zünd G3 3XL-1600

Bezoekers kunnen ook een Zünd G3 3XL-1600 snijsysteem in actie zien, die met name geschikt voor grootformaat afwerking van afbeeldingen op vinyl en andere rolmaterialen tot 3,21 meter breedte. Tevens voorzien van een geïntegreerd rolsysteem om storingsvrije textiel te verwerken. Een machine met een dubbele brug laat zien hoe de capaciteit bijna kan worden verdubbeld.

Zünd Systemtechnik, Hal 1, stand G90

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.