Signnieuws

Op de Dempseyflat in Sittard gaan kunst en duurzaamheid hand in hand. Twee gevels zijn voorzien van tweehonderd zonnepanelen in combinatie met metershoge decoraties van streetartist Marcus Debie. ZigZagSolar bedacht de esthetische oplossing.

De visual op een van de gevels van de Dempsey Residence gerealiseerd met het zonnegevelsysteem van ZigZagSolar. (Foto: Marcel de Buck)

Zonnepanelen niet op het dak plaatsen of gewoon aan de muur hangen, maar onder een optimale hoek aan de gevel van een gebouw bevestigen. Dat is het concept achter de zonnegevel van ZigZagSolar om vastgoed efficiënt te verduurzamen.

Zigzag-principe

In tegenstelling tot zonnepanelen die plat aan de muur zijn bevestigd, levert het zigzag-principe extra rendement. Naast het feit dat een zonnegevel zowel milieu- als kostenvoordelen heeft, is het volgens het in Eindhoven gevestigde bedrijf ook architectonisch verantwoord. Helemaal als dit gebeurt in combinatie met een mural van kunstenaar Marcus Debie, zoals op de flat van Wonen Limburg in Sittard. Het resultaat: een energieleverend kunstwerk.

Freebird

De productie van de graphics was in handen van Freebird Coated Aluminium in Den Bosch. De digitale UV-print is aangebracht op een voorgelakte aluminium coil (film van 0,80 mm dikte op de rol).

Lees hier het complete artikel over het idee en de productie van deze energieleverende gevel.
Dit artikel verscheen ook in Sign+ Magazine 2-2022.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.