Signnieuws

Nautasign heeft haar assortiment gekoppeld met verschillende bedrijfssoftwarepakketten. De Nautasign-Gripp-koppeling is echter uniek in z’n soort. Deze zomer is een pilot van een half jaar bij twee signbedrijven afgerond. Dit najaar wordt de koppeling verder uitgerold onder Gripp-gebruikers.

Dennis Bouhof en John Jansen demonstreren de koppeling tussen de bedrijfssoftware van Gripp en de webshop van Nautasign.

Een bekend fenomeen: signmakers lopen aan tegen het feit dat ze in de webshop van hun distributeur beschikken over artikelen met persoonlijke nettoprijzen, die ze vervolgens handmatig moeten ‘inkloppen’ in hun bedrijfssoftwarepakket. “Kan dat niet worden geautomatiseerd? Een vraag die we regelmatig kregen van onze klanten”, aldus Dennis Bouhof, mede-directeur van Nautasign.

Een inventarisatie onder zijn klanten leerde dat Gripp, Multipress en James Pro de meest gebruikte ERP-pakketen zijn. Bouhof: “Grof gezegd komen we Multipress meer tegen bij printbedrijven of drukkerijen en Gripp en James Pro bij respectievelijk de grotere en kleinere signbedrijven. Voor alle drie categorieën willen we een oplossing bieden.”

Diverse koppelingen

Daarom is Nautasign bij Multipress op de rijdende trein gesprongen die ontwikkelaar Dataline qua koppeling al voor verschillende leveranciers heeft gerealiseerd. “In feite het automatisch koppelen van je prijscatalogus aan het Multipress-pakket”, aldus John Jansen, projectleider online en processen bij Nautasign.

“Bij James Pro zitten wij in een groep van vier toeleveranciers voor de signmarkt die middels een API worden gekoppeld aan de bedrijfssoftware van James Pro voor realtime productinformatie en prijzen.” Naast Nautasign zijn dat Isca, Probo en Signnovation. Een product van een van deze leveranciers moet straks met een druk op een speciale knop zijn toe te voegen in de calculatie binnen James Pro. En, als het akkoord is, daarna te bestellen. Technisch moet nog wel het een en ander worden gerealiseerd voor het zover is en uitvoerig kan worden getest.

Werking Nautasign-Gripp

De koppeling Nautasign-Gripp, samen ontwikkeld met websitebouwer eDifference in Barneveld, gaat een stap verder én is nu praktijkrijp. Jansen: “Eigenlijk zijn er twee routes mogelijk: het aanmaken van een inkooporder in Gripp of het aanmaken van een inkooporder in de webshop van Nautasign.”

In de webshop van Nautasign bestelde orders worden automatisch doorgestuurd naar Gripp. “Dat is uniek”, aldus Jansen. Dit voorkomt dubbel werk. Prijzen en productinfo hoeven niet opnieuw te worden ingevoerd in het bedrijfssoftwarepakket. Dit bespaart tijd en betekent minder kans op fouten.”

En andersom: inkooporders die in Gripp worden geplaatst, komen automatisch als bestelling binnen bij Nautasign. De eerste route, bestellen via de webshop, heeft veelal de voorkeur omdat de signmaker dan direct toegang heeft tot alle extra informatie van een bepaald product, is de ervaring van beide heren.

Hoe het allemaal precies werkt en wanneer deze koppeling verder wordt uitgerold in de markt, leest u in Sign+ Magazine nummer 6-2020

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.