Signnieuws

De verlichtingsbranche is volop in beweging. De kennis van 20 jaar geleden is niet meer voldoende en de markt vraagt om nieuwe, goedopgeleide, mensen. Op 27 mei ontvingen maar liefst 25 studenten hun HBO-diploma.

Geslaagden HBO-Lichtontwerp. Foto: Martine Goulmy – www.goulmydesign.nl

Dat de opleiding HBO Lichtontwerp alweer voor het zesde jaar van start ging, bewijst maar weer dat er volop vraag is naar lichtkennis en dat deelnemers steeds vaker direct aan de slag kunnen na voltooien van de opleiding. 

Afgelopen maandag (27 mei 2019) ontvingen maar liefst 25 studenten hun diploma tijdens een feestelijke diploma-uitreiking in Houten. Naast de geslaagden van de opleiding HBO lichtontwerp ontvingen ook de 9 deelnemers aan de opleiding Hogere Verlichtingstechniek (HVT) van Lighting Design Academy een diploma.

Geslaagden Hogere Verlichtingstechniek. Foto: Martine Goulmy – www.goulmydesign.nl

Eindcase

Van elke student was een compilatie gemaakt van hun studiejaar en een deel van hun eindcase werd getoond. Van restaurant, vuurtoren, brug tot masterplan voor een stad. De een nog mooier dan de andere.

Vanuit de opleiding Hogere Verlichtingstechniek was een meer technische benadering zichtbaar terwijl bij de eindcases van de opleiding HBO lichtontwerp de creatieve kant benadrukt werd. Dit jaar wederom een zeer diverse groep studenten bestaande uit onder andere interieurarchitecten, architecten, fabrikanten, lichtadviseurs, installateurs, belichters theater/film, ambtenaren et cetera.

Opleidingen

De beide opleidingen gingen afgelopen september van start en gedurende 22 avonden kwam een uitgebreid curriculum met onderwerpen aan bod. Gedurende deze 9 maanden is een verdere technische en creatieve verdieping in het vakgebied licht aangeboden.

Bij de opleiding Hogere Verlichtingstechniek kwamen o.a. de onderwerpen; openbare verlichting, noodverlichting, lichtmeten, BIM, Human Centric Lighting aan bod. Daarnaast bereidt deze opleiding de deelnemers bovendien ook voor op het additionele examen voor European Lighting Expert (ELE) die twee keer per jaar wordt afgenomen door de NSVV (Nederlandse stichting voor Verlichtingskunde).

De opleiding HBO lichtontwerp richt zich met name op de creatieve kant van licht. Zo wordt diep ingegaan op het lichtontwerpproces, worden diverse cases behandeld en worden studenten gedurende vier modules wegwijs gemaakt in het vakgebied licht.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.