Signnieuws

Nederlandse bedrijven blijven geld uitgeven aan IT, onder andere voor het realiseren van een hogere productiviteit en een betere efficiëntie. Dat blijkt uit een onderzoek van Canon.

In deze economisch moeilijke tijden zegt gemiddeld tachtig procent van de Nederlandse bedrijven investeringen in IT te handhaven of zelfs te verhogen. Hiervan geeft een kleine twintig procent aan te investeren in IT om de efficiëntie van de eigen organisatie verder te verhogen. Hoewel Nederland langzaam opkrabbelt uit de recessie geeft 1 op de 3 bedrijven aan onvoldoende te zijn voorbereid om 2010 goed door te komen.

Overleven
Sinds het uitbreken van de crisis concentreert een meerderheid van de bedrijven zich op een overlevingstrategie met een focus op een betere productiviteit en efficiency. Om dit te bereiken, houden 2 op de 3 bedrijven de hand op de knip en nemen zij hun uitgavenpatroon kritisch onder de loep. Bovendien let 58 procent scherper op de kosten en snijdt bijna de helft in het personeelsbestand.

Investeren
Nederlandse bedrijven gaan er echter relatief minder vaak toe over investeringen in IT op een lager pitje te zetten. Op Europees niveau geeft meer dan een kwart van de bedrijven aan dat de crisis aanleiding is om te bezuinigen op IT. In Nederland geldt dit voor slechts 17 procent. Als er geïnvesteerd wordt, vindt de helft van de Nederlandse bedrijven het belangrijk dat IT-oplossingen toekomstbestendig zijn. Bovendien moet IT gebruiksvriendelijk en goed beveiligd zijn, weinig onderhoud vergen en eenvoudig kunnen worden geïntegreerd in de bestaande IT-infrastructuur.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.