Signnieuws

swissQprint lanceerde deze week drie innovaties: een sneller model van de Karibu UV rol-naar-rolprinter (Karibu S), de mogelijkheid voor automatisch dubbelzijdig printen met de Karibu én neon-inkten voor UV-printen.

Deze drie nieuwe ontwikkelingen werden op 24 maart 2021 via een webstream gelanceerd vanuit de fabriek van swissQprint in Zwitserland.

Neon voor UV-print

Opvallend zijn de neoninkten die swissQprint aanbiedt voor UV-print waarmee spectaculaire effecten zijn te creëren. De inkten zijn geschikt voor alle swissQprint LED-modellen en voor zowel harde als flexibele materialen. De inkt is verkrijgbaar in twee kleuren: neon geel en neon roze. Een combinatie van deze twee kleuren vormt neon oranje. De neonkleuren geven een bijzonder effect op prints en zorgen voor een fluorescerende werking onder blacklight.

Nieuw van swissQprint: roze en gele neoninkt voor UV-printen.

Upgraden                    

Elke swissQprint grootformaat printer met ledtechnologie kan worden uitgerust met één of meerdere neonkanalen. Vlakbed- en rol-rolprinters hebben negen individueel configureerbare kleurkanalen. Gebruikers zijn vrij om hun configuratie op elk moment aan te passen of uit te breiden, zodat neon achteraf kan worden ingebouwd.

Karibu S

Met de Karibu S lanceerde swissQprint bovendien een snelle versie van zijn rol-naar-rol UV-printers. De Karibu S is vooral bedoeld voor 24/7 productie en geschikt voor printbedrijven die in meerdere ploegen werken om grote hoeveelheden items te produceren, zoals banners, posters en XL-billboards, met een output tot 330 vierkante meter per uur.

De Karibu S is de snelle versie van de Karibu rol-naar-rolprinter van swissQprint.

Flexibele inkt

De voor zijn rol-naar-rolprinters geoptimaliseerde inkt heeft volgens swissQprint een breed hechtprofiel en is zeer flexibel. “Dit betekent dat printbedrijven vrijwel alle denkbare soorten rolmedia kunnen gebruiken”, aldus key accountmanager Adriano Gut tijdens de online lancering, terwijl hij geprint textiel in zijn hand verfrommelde. “De inkt is bestand tegen alles wat het materiaal te verduren heeft: snijden, vouwen, uitrekken en meer.”

Automatisch dubbelzijdig printen

De derde innovatie van swissQprint betreft het automatisch dubbelzijdig afdrukken, dat als nieuwe optie beschikbaar is op de Karibu en de Karibu S rolprinters. Dankzij een camerasysteem en QR-codes verloopt het proces automatisch en betrouwbaar.

Dankzij een camerasysteem en geprinte QR-codes is automatisch dubbelzijdig printen mogelijk op de Karibu-printers.

In Sign+ Magazine 3 (verschijning half april) volgt een uitgebreider artikel over deze noviteiten van swissQprint.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.