Signnieuws

Neschen AG sluit medio 2012 zijn Engelse productiefaciliteit te Basildon. De sluiting moet leiden tot een verbetering van de bedrijfskasstroom vanaf 2013 met 1,3 miljoen euro.

Ongeveer 30 medewerkers werken op de fabriek waar zelfklevende producten worden gemaakt, hoofdzakelijk voor leveringen aan Neschen AG in het Duitse Bückeburg en haar Amerikaanse dochteronderneming. De sluiting heeft geen invloed op de onafhankelijke verkooporganisatie Neschen UK Ltd, waarvoor een nieuwe locatie wordt gezocht.

Neschen verkreeg de productiefaciliteit na de overname van Seal in 2001. Vanaf het begin droeg de fabriek weinig bij aan de productievolume van de groep. Tijdens de economische crisis in 2008/2009 ging het bergafwaarts. Volgens Neschen zou eerdere sluiting economisch niet mogelijk zijn vanwege contractuele overeenkomsten.

“De fabriek voorzag voornamelijk Neschen AG met hoog kwalitatieve beschermende folies voor nichemarkten”, zegt bestuurslid Stefan Zinn (foto). “Als gevolg van een laag coatingvolume op dit gebied maakt de fabriek al jaren verlies.” De trend naar milieuvriendelijke producten bevestigt Neschens beslissing tot sluiting. “Door de technische voordelen van watergebaseerde kleefmiddelen zien wij niet langer een positief perspectief voor deze productiefaciliteit.”

Neschen geeft aan dat de complete range aan print- en afwerkingsproducten verkrijgbaar blijven. “Er verandert niets voor onze klanten”, bevestigd Zinn, “zij krijgen hun bestellingen op tijd geleverd met het hoge kwaliteitsniveau dat zij van ons gewend zijn.”

 

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *