Signnieuws

Avery Dennison Graphics Solutions heeft de winnaars bekendgemaakt van de ‘Wrap Like a King’ challenge 2017. De felbegeerde titel van ‘King of the Wrap World’ gaat naar Nick Caminiti in Australië.

Nick Caminiti gebruikte voor zijn inzending ‘Lei’d Low’ een Volkswagen Beetle uit 1963 die in een Hawaiiaans jasje werd gestoken. Het resultaat was goed voor de titel ‘Kingof the Wrap World’. Gebruikte materialen onder andere: Avery Dennison Supreme Wrapping Film Diamond Silver en MPI 1105 met DOL 6460 overlaminaat.

De winaars van ‘Wrap Like a King’ werden op 2 november bekendgemaakt tijdens de SEMA Show in Las Vegas. Een competitie die de beste carwrappers ter wereld uitdaagt, ook qua design, maar tevens een bron van inspiratie is voor collega’s.

Titelverdediger

Titelverdediger Nick Caminiti, die als carwrapper werkt bij het Australische Exotic Graphix, nam het dit jaar op tegen 159 andere wrappers uit 19 landen. “Het is ongelooflijk dat we de Wrap Like a King-titel voor de tweede keer op rij winnen, en we voelen ons echt vereerd”, zegt Caminiti.

Volkswagen Beetle

Caminiti gebruikte voor zijn inzending ‘Lei’d Low’ een Volkswagen Beetle uit 1963 die in een Hawaiiaans jasje werd gestoken, inclusief surfplanken, met de Avery Dennison Supreme Wrapping Film Diamond Silver en MPI 1105 met DOL 6460 overlaminaat. De Beetle werd bekleed met driedimensionele, in reliëf gemaakte, houteffecten die waren vervaardigd met vinylfolie en een volledig zelf ontworpen vinylwrap die is geïnspireerd op lakwerk uit de jaren ’60. Verder had Caminiti ook het stuur bekleed en een holografische zonneklep en aangepaste ‘offsetwielen’ geplaatst.

Buitengewoon niveau

Daarnaast werden ook de ‘Regional Wrap Kings’ en de ‘Continent Wrap Kings’ uit Noord-Amerika, Europa, Noord-Azië en Australië en Nieuw-Zeeland bekendgemaakt. De vakjury van de  2017 Challenge bestond uit Justin Pate, Molly Waters, Myles Kovacs, Peter Wright, Jun Kinoshita, Stefan Ude, Anders Prates en Jurriaan de Vries.

“Het vakmanschap dat we dit jaar hebben mogen bewonderen, is echt van een buitengewoon niveau. En dat belooft veel goeds voor de toekomst, met zoveel getalenteerde wrappers over de hele wereld”, aldus Peter Wright, jurylid van Wrap Like a King en technisch marketingmanager bij Avery Dennison Graphics Solutions in Australië/Nieuw-Zeeland.

De winnaars werden gekozen op basis van criteria zoals de visuele transformatie (verschil tussen de voor- en nafoto’s), de kwaliteit en het vaardigheidsniveau bij het aanbrengen van de wrap, de algemene uitstraling en aantrekkingskracht, en het unieke karakter van het ontwerp.

Het winnende ontwerp voor Europa in de Wrap Like a King van Wrapstyle Denmark met ‘Polizei Rusty Design’.

Continent Wrap Kings

De volgende vehicle graphics wonnen de titel van ‘Continent Wrap King’:

  • Noord-Amerika – Because ‘Merica! van PG NOLA
  • Europa – Polizei Rusty Design van Wrapstyle Denmark
  • Noord-Azië – Camo Flage the ROOCAT van Type B Custom Decal
  • Australië en Nieuw-Zeeland – Lei’d Low van Exotic Graphix

Alle inzendingen van ‘Wrap Like a King 2017’ zijn te bekijken op www.wraplikeaking.com/eu.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.