Signnieuws

Per 1 januari 2021 heeft de Verenigde Signbedrijven Nederland (VSBN) nieuwe afspraken gemaakt met premiepensioeninstelling Brand New Day. Het is een collectieve pensioenregeling voor signbedrijven met grote flexibiliteit voor eigen invulling.

Jan Willem Hoitsma (Brand New Day) tekent samen met VSBN-voorzitter Lucien van der Eijk (links aan tafel ), onder toeziend oog van de VSBN-secretaris Ron van Rijssel (links staand) en Bastiaan van der Hulst (Brand New Day), de nieuwe pensioenregeling.

Elke vijf jaar wordt de VSBN-pensioenregeling door de pensioenanalisten kritisch bekeken en aangepast aan de belangen van de deelnemers, de verenigde signbedrijven in Nederland. Inmiddels biedt de VSBN, volgens eigen zeggen, haar leden al ruim vijftien jaar een bijzonder aantrekkelijke pensioenregeling. Er wordt geclaimd dat deze collectieve pensioenregeling, nu ondergebracht bij Brand New Day, voor signbedrijven de beste aanbieding is in pensioenland. “Zo is uit een recent grootschalig onderzoek gebleken”, aldus de VSBN.

Eigen bedrijfsregeling mogelijk

Mede vanwege de grote groep deelnemende signbedrijven zijn de inkoopcondities van deze pensioenregeling voor de komende jaren nog scherper geworden en heeft de VSBN op meerdere onderdelen van de regeling extra korting bedongen, zo wordt gemeld. In deze collectieve regeling kunnen zowel de werkgever als de werknemer voor een groot deel zelf bepalen hoe (en of) zij de inleg willen maximeren. Een eigen bedrijfsregeling met collectief voordeel is dus mogelijk.

Partner- en wezenpensioen

In deze collectieve regeling is iedere werknemer overigens automatisch verzekerd voor het partner- en wezenpensioen, ongeacht het feit of er op dat moment sprake is van een partner. Dat geeft administratief gemak en voorkomt aansprakelijkheid voor het niet aanmelden van een partner of kind.

Een ander mooi kenmerk is dat bij overlijden van de werknemer de reeds opgebouwde waarde op de pensioenrekening wordt gebruikt voor het verbeteren van het partnerpensioen (restitutie). De werknemer is zijn pensioenkapitaal dus niet kwijt.

Extra partnerpensioen

Nieuw is de mogelijkheid om vanaf 1 januari 2021 een extra partnerpensioen mee te verzekeren voor de werknemers. Deze module geeft, naast het partnerpensioen, de partner recht op een vaste bruto uitkering van € 15.815,00 per jaar (2021) tot zijn of haar AOW-gerechtigde leeftijd. Dit is een aantrekkelijke optie tegen een geringe bijbetaling.

Steeds voor vijf jaar

Met Brand New Day maakt de VSBN telkens afspraken voor vijf jaar. In het laatste jaar van de overeenkomst doet VSBN een groot marktonderzoek, uitgevoerd door pensioenspecialisten, om te zien of men nog bij de juiste pensioenverzekeraar aan tafel zit en of en hoe de condities kunnen worden verbeterd.

‘Execution Only’
Bij Brand New Day wordt het pensioen op grond van ‘Execution Only’ afgesloten, wat mede mogelijk wordt gemaakt doordat de VSBN jaarlijks de pensioenregeling toetst aan de actuele marktontwikkelingen en regelgeving.
Maakt een bedrijf de overstap naar het collectieve pensioen vanuit een andere pensioenregeling, dan dient er wel een adviestraject door de pensioenverzekeraar te worden ingezet. Overigens tegen aantrekkelijke condities omdat de VSBN ook daar collectieve afspraken over heeft gemaakt.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.