Signnieuws

De ‘3D Delta Week’ is een nieuw grensoverschrijdend multi-event in de 3D Manufacturing-wereld. Het evenement wordt van 7 tot 11 juni 2021 gehouden.

Brainport Eindhoven, Flam3D, Jakajima en Mikrocentrum – drie Nederlandse en een Vlaamse organisaties – hebben de handen ineengeslagen en het plan voor een nieuw 3D-manufacturing-event gelanceerd.  “We zullen sterke merken onder één vlag verenigen om een ​​evenement van wereldklasse te creëren”, aldus de trotse grondleggers van de 3D Delta Week.  

Sectoren

De organisaties zijn al jarenlang actief in het ondersteunen van de 3D-productiesector. Al voor de coronacrisis kwamen ze bijeen om te bespreken hoe de samenwerking het beste vorm kan krijgen. Tijdens de 3D Delta Week staan verschillende activiteiten op de planning. Sommige zijn gericht op specifieke sectoren, op R&D en industrie, op gebruikers en leveranciers. Daarnaast komen alle aspecten van de technologie aan bod. “3D Delta Week gaat over het bundelen van het aanbod van de verschillende partijen om zo een concentratie van kennis, producten, diensten en een blik op de toekomst te genereren”, legt Tom Wessels van Mikrocentrum uit.  

Oproep

Mede-organisator Pieter Hermans van Jakajima: “We weten dat er in deze week ook veel andere innovaties en initiatieven mogelijk zijn – denk aan demo’s, bedrijfsbezoeken, branchespecifieke matchmaking of masterclasses. We nodigen alle andere commerciële, onderzoeks- en non-profit organisaties expliciet uit om bij te dragen aan de 3D Delta Week.” De georganiseerde evenementen worden zo gepland dat het logisch is om van de ene activiteit naar de andere te gaan.

Doel

Kris Binon van Flam3D: “3D-printen en 3D-productie zijn nog te onbekend, blijkt uit verschillende onderzoeken. De maakindustrie ziet niet altijd hoe ze de technologie in hun voordeel kunnen toepassen. Dit komt mede door de complexiteit en diversiteit van 3D-printing. Met meer dan 25 verschillende printtechnologieën is het niet meteen duidelijk wat je voor welke toepassing kunt gebruiken.”

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.