Signnieuws

Onder de naam ‘Duurzaam Verlicht’ hebben de Nederlandse Licht Associatie (NLA) en Stichting LightRec een online kennisplatform voor de verlichtingsbranche en voor professionele gebruikers van verlichting in het leven geroepen.

Door middel van blogs van tientallen vooraanstaande experts uit de sector willen de initiatiefnemers kennis en expertise delen rondom het gebruik en de inzet van een nieuwe generatie (duurzame) verlichting. Met als doel om de sector verder te professionaliseren en voor te lichten over de laatste ontwikkelingen over nieuwe lichttoepassingen.

LanceringDuurzaam_Verlicht

Duurzaam Verlicht viert de officiële lancering van het platform de komende week met dagelijks een eenmalig blog van prominente persoonlijkheden, waaronder Jacqueline Cramer (USI), Ineke Dézentje (FMI) en Titia Siertsema (Uneto-Vni) die vanuit hun functie veel van doen hebben met de branche.

Informatie

Het kennisplatform informeert en inspireert bezoekers aan de websites van LightRec en de NLA over de belangrijkste ontwikkelingen rondom verlichting in de meest brede zin van het woord. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer lichttoepassingen binnen bepaalde sectoren, onderzoeksuitkomsten over de voordelen van nieuwe verlichting en de uitdaging die de hedendaagse verlichting met zich meebrengt.

Zo levert de nieuwe generatie lichtbronnen inmiddels een energiebesparing op van 40 tot 80 procent. Maar ook valt te denken aan best practices rondom de toepasbaarheid van nieuwe verlichting. Nieuwe lichttechnologieën kunnen leerlingen helpen hun prestaties te verhogen en dragen bijvoorbeeld bij aan het verhogen van het veiligheidsgevoel op een donker treinperron. Een ander actueel onderwerp voor professionele gebruikers is de verantwoorde verwijdering van lampen, en de inzameling en recycling ervan.

Inschrijven nieuwsbrief

1 reactie op “Nieuw kennisplatform verlichtingsbranche

  1. TLoutlet.nl schreef:

    Goed initiatief! Wij zullen het met interesse volgen.

    http://TLoutlet.nl is de voordeligste in energiezuinige professionele bedrijfsverlichting gespecialiseerde webshop van Nederland. Wij adviseren bedrijven en instellingen over de toepassingsmogelijkheden van duurzame en energiezuinige verlichting. En realiseren voor onze klanten energiebesparingen van meer dan 50% op de verlichting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.