Signnieuws

Tijdens Viscom 2019 in Düsseldorf vindt er een nieuw carwrapping event plaats: de Nations Wrap Cup.

Foto: Viscom

Na tien jaar European Wrap Star heeft organisator MR Clipart een nieuwe spannende competitie opgezet die nog internationaler is, met meer categorieen en een nog groter aandeel vrouwen.

Nations Wrap Cup

Zestien nationale teams gaan de strijd met elkaar aan in de Nations Wrap Cup. Elk team bestaat uit vier mensen, waarvan ten minste één vrouwelijke carwrapper. “Er zijn wereldwijd veel uitstekende vrouwelijke carwrappers”, zegt Dirk Möbes van MR Clipart. “En ons doel is om hen er sterker bij te betrekken.”

Twaalf teams hebben zich reeds geregistreerd voor deze nieuwe wedstrijd, die Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Nederland, Groot-Brittannië, Hongarije, Rusland en de Verenigde Staten vertegenwoordigen. Team Adria, een multinationaal team bestaande uit carwrappers uit landen van voormalig Joegoslavië, heeft zich ook geregistreerd.

Wedstrijdelementen

Alle teams zijn in actie te zien gedurende alle drie Viscom beursdagen van 8 tot en met 10 januari 2019, aangezien de Nations Wrap Cup niet langer werkt met eliminatierondes. Elk team werkt aan een voertuig dat volledig moet worden afgewerkt. Andere taken zijn window tinten en het installeren van self-healing paint protection film die schades aan voertuiglak moet voorkomen.

Gesponsord door GEWA (German Wrapping Association) bestaat het totale prijzengeld €100,000.

Kwaliteit boven snelheid

De beslissende factor als het gaat om winnen, is niet de snelheid, maar het eindresultaat. “Onze intentie met deze competitie is een signaal afgeven dat kwalitatief vakmanschap telt”, benadrukt Möbes.

“Je eigen wagenpark wrappen, is de meest economische en – in mijn ogen – het meest effectieve reclamemedium voor een bedrijf. De vele kilometers die een serviceauto rijdt, bijvoorbeeld bestuurd door een loodgieter die elke dag onderweg is, creëert zoveel zichtbaarheid voor potentiële klanten, dat is simpelweg van onschatbare waarde.

Inschrijven

Professionele carwrappers die geïnteresseerd zijn in deelname in de Nations Wrap Cup, kunnen mailen naar Dirk Möbes. Doe dit wel snel, want de vier resterende plekken voor teams worden toegewezen op basis van wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.