Signnieuws

Jaap van Duren, algemeen directeur van Fujifilm Netherlands, praat ons bij over de ontwikkelingen bij deze specialist op het gebied van UV-inkjettechnologie. “De nieuwe Acuity-printers zijn een voorbode van meer.”

Van Duren: “Om de volgende stap vooruit te zetten, zijn we in 2018 opnieuw naar de tekentafel gegaan en hebben al onze kennis gebundeld. Doel: met OEM-partners UV-inkjetprinters ontwikkelen voor het middensegment qua volume met een ontzettend aantrekkelijke return on investment (ROI). Dat zijn de Acuity Ultra R2 en de Acuity Prime UV-vlakbedprinter geworden. Die zouden we vorig jaar groots lanceren op Fespa Global Print Expo in Amsterdam, maar helaas gooide het coronavirus roet in het eten. Zij zijn echter de voorbode van meer. Machines die worden geënt op deze nieuwe blauwdruk. Bij de ontwikkeling is goed geluisterd naar de wensen van gebruikers.”

Er kan bij de Ultra R2 worden gekozen uit ledUV-droging voor het model met de inktconfiguratie CMYKLcLm en 2x wit of UV-curing middels conventionele mercury lampen op de snellere 2xCMYK-versie.

Lees hier het complete interview (dat ook in Sign+ Magazine nr. 1-2022 staat) met Jaap van Duren, waarin ook de recente ontwikkelingen bij de Inca Onset X-serie aan bod komen:
Fujifilm ontwierp voor Acuity nieuw concept

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.