Signnieuws

Inkjetprintspecialist Agfa heeft nieuwe inkten ontwikkeld voor zijn Onset- en Avinci-inkjetprinters. Het bedrijf zet deze nieuwe producten in de kijker tijdens de komende Fespa-beurs in München.

In slechts zes maanden tijd heeft Agfa de Onset 560-inkt ontwikkeld voor de Onset-printplatforms die door de overname van Inca Digital zijn opgenomen in de Agfa-familie.

In de afgelopen decennia heeft Agfa zich gevestigd als een toonaangevende leverancier van hoogwaardige en duurzame inkjetinkten. Het bedrijf ontwikkelt en produceert zijn eigen inkten in zijn fabriek in Mortsel, België, die onlangs werd uitgebreid om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen.

Onset 560-inkt

Een van de nieuwste ontwikkelingen van Agfa is de Onset 560-inkt, die in slechts zes maanden tijd voor de Onset werd ontwikkeld. Deze supersnelle inkjetdrukpers, met een printkopsysteem over de volledige breedte, beschikt over geavanceerde automatisering, inclusief robots, en verwerkt sign-, display- en verpakkingstoepassingen met een snelheid tot 1450 vierkante meter per uur. De Onset 560-inktset biedt volgens Agfa een uitstekende printkwaliteit en een breed kleurengamma in combinatie met een laag inktverbruik. Volgens de fabrikant is een inktbesparing van ten minste 20 procent mogelijk ten opzichte van andere inkten.

De Onset 560-inkt heeft ook de Greenguard Gold-certificering verkregen.

Dit wordt mogelijk gemaakt door Agfa’s gepatenteerde Thin Ink Layer-technologie, die gebruikmaakt van een unieke verspreidingsmethode van de pigmenten met een uitzonderlijke kleurkracht als resultaat. De Onset 560-inkt biedt, volgens Agfa, niet alleen indrukwekkende prestaties, maar heeft ook de een Greenguard Gold-certificering verkregen. Dit garandeert dat de inkt voldoet aan strikte chemische emissielimieten en maakt hem geschikt voor gebruik in gevoelige binnenomgevingen zoals scholen en zorginstellingen.

De nieuwe Avinci 110-inkt is speciaal ontwikkeld voor de Avinci CX3200 dye-sub textielprinter.

Avinci 110-inkt

Een ander opmerkelijk nieuw inktproduct van Agfa is de nieuwe Avinci 110-inkt voor de Avinci CX3200 dye-sub textielprinter. Deze inktset behaalde het OEKO-TEX ECO-paspoort, een onafhankelijk certificeringssysteem voor chemicaliën, kleurstoffen en hulpstoffen die worden gebruikt in de textiel- en leerindustrie. In het paspoort staat dat de inkt vrij is van schadelijke stoffen en daarom kan worden gebruikt om stoffen te decoreren die veilig zijn voor mens en milieu.

Terwijl door de introductie van de Onset 560-inktset de UV-inktfamilie van Agfa uitbreidt, is de Avinci 110-inktset een aanvulling op Agfa’s watergebaseerde inktfamilie. Beide inkten zijn specifiek afgestemd op een bepaald afdruksysteem en een bepaalde reeks afdruktoepassingen, wat resulteert in consistente en superieure afdrukprestaties.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.