Signnieuws

Marabu geeft gehoor aan de slogan van Fespa 2017, ‘Dare to Print Different’, door op deze vakbeurs in mei in Hamburg nieuwe inkten en coatings te presenteren.  

Fespa 2017 vindt plaats van 8 tot en met 12 mei in Hamburg. Marabu komt met nieuwe inkten voor zeefdrukken, digitaal printen en tampondrukken, waaronder inkttechnologie voor de productie van touch screens. Ook het nieuwe Ultra Pack UVFP systeem voor zeefdrukken is een van de highlights.

Zeefdruk en digitaal

Voor membraanschakelaars raadt Marabu de combinatie van zeefdruk en digitaal printen aan. Met het Ultra Jet DUV-A inktsysteem, die compatibel is met zeefdruk, zijn korte productieruns en op maat gemaakte, individueel beprinte schakelaars mogelijk.

Een nieuw wit

Aan de Mara Jet DI-SX en Mara Jet DI-MS eco-solventinktenrange zijn nieuw witten toegevoegd. Deze witte inkten leverren een hogere opaciteit en hebben een uitstekende chemische en mechanische bestendigheid. Beide inktranges zijn geschikt voor substraten zoals transparante, zelfklevende pvc films (monomeer, polymeer en cast films) en andere gecoate materialen. Beide lijnen zijn volgens Marabu volledig compatibel met originele Roland ECO-SOL Max 3 inkten.

Hybride textieltransfers

Tevens heeft Marabu een hybride systeem ontwikkeld voor het produceren van textieltransfers. Het procedé combineert de twee technieken digitaal printen en zeefdruk. Deze techniek maakt het mogelijk om met slechts één zeefdrukgang fullcolour transfers te maken. De techniek maakt het ook mogelijk om efficiënt kleine en middelgrote oplages textieltransfers te produceren met een hoge beeld- en kleurkwaliteit, wasbestendigheid en behoud van soepelheid van de stof, aldus Marabu. Lees hier meer over op Sign.NL.

Glasdecoratie

Voor glas, keramiek, metalen, verchroomde en gelakte items is Tampa Glass TPGL ontwikkeld. Hiermee zijn 3D-objecten middels tampondruk van een afbeelding te voorzien. De productlijn is uitgebreid met 4C proces inkten. Het gehele aanbod kan worden ingezet op zowel zeefdruk- als tampondrukmachines, waardoor fotorealistische afbeeldingen op glazen 3D-voorwerpen mogelijk worden, zoals flessen voor dranken en parfums en drinkglazen.

Textielinkten

Marabu presenteert op Fespa 2017 diverse vloeibare coatings.

Voor textiel is er de tampondrukinkt Tampa Tex TPX, die ideaal is voor veeleisende opdrachten en voldoet aan de strikte specificaties van kledingfabrikanten Adidas en Nike. Maar Tampa Tex TPX blijft niet alleen beperkt tot het printen op T-shirts, schoenen et cetera, maar is ook ideaal voor gevoelige producten, zoals babyflesjes, -speelgoed en verpakkingen voor persoonlijke verzorgingen en levensmiddelen.

Resultaten van deze inkten en andere, plus verschillende coatings zijn te vinden op de stand van Marabu tijdens Fespa 2017 in hal B7, stand C60.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.