Signnieuws

Mimaki brengt twee nieuwe print & cut systemen op de markt voor de allround signmaker: de UCJV300-160 en de UCJV150-160.

Het betreffen UV-led rol-naar-rol printers met een snijoplossing. Volgens de fabrikant dragen de twee nieuwe systemen bij aan de creativiteit in de productie van signs en displays. Daarnaast introduceert Mimaki een nieuwe milieuvriendelijke inkt, LUS-170. De UCJV serie is naar verwachting in het vierde kwartaal van 2017 beschikbaar.

UCJV150-160 model

UV-led

“De UCJV serie bestaat uit twee modellen: de 4-kleuren UCJV150-160, en de UCJV300-160 die is te voorzien van maximaal 7 kleuren in 1-liter flessen”, zegt Ronald Van den Broek, General Manager Sales bij Mimaki Europe. “Elk systeem kan een brede diversiteit aan print & cut applicaties produceren voor print service providers van signage, commerciële en verpakkingsdoeleinden. UV-led curingtechnologie stelt hen in staat een uitgebreide range aan media te gebruiken, inclusief ongecoate printmedia en vele dunne filmsubstraten die te hittegevoelig zijn voor latex of solvent fixatiesystemen.”

 

Vier lagen

UCJV300-160 model

Vier lagen printen – bijvoorbeeld kleur, zwart, wit, kleur – is mogelijk met het UCJV300-160 model en biedt een verbeterde printmogelijkheid waarmee ontwerpers gelaagde graphics kunnen maken voor backlit toepassingen. Dit biedt print service providers de kans iets unieks aan te bieden, namelijk een dynamische afbeelding die ‘geleidelijk verandert’, afhankelijk van de lichtbron.

Vakbeurzen

De nieuwe systemen zijn op verschillende vakbeurzen te zien bij partners of Mimaki, waaronder Salon C! Print in Madrid (26 t/m 28 september), The Print Show in Telford (11 t/m 13 oktober), Viscom Italia in Milaan (12 t/m 14 oktober), Sign Istanbul (4 t/m 8 oktober) en Viscom Düsseldorf (18 t/m 20 oktober).

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *