Signnieuws

De door Mutoh Europe op Fespa München gepresenteerde XpertJet 1462UF is nu beschikbaar voor de EMEA-markt. Deze 6-kleuren (CMYK en wit en vernis) UV LED vlakbedprinter met bewegend portaal heeft een tafelgrootte van 1.420 mm bij 700 mm en kan printen op objecten tot 150 mm dikte. De printtafel bevat een vacuümbed met vier zones, dat gewichten tot 50 kg/m² kan dragen.

De nieuwe XpertJet 1462UF A1+ vlakbedprinter, die werd gepresenteerd op Fespa 2023 in Munchen, is een aanvulling op Mutoh’s bestaande XpertJet A3+ en A2+ desktop direct-to-object printers. Naast een grotere printtafel beschikt de XPJ-1462UF over twee printkoppen en twee nieuwe brede UV-lampen om de productiviteit van meerlaagse bi-directionele prints drastisch te verbeteren. De nieuwe printer voldoet aan een groot aantal vereisten, waaronder 2,5D direct-to-object, industrieel, verpakkings-, award- en sign & display drukwerk, inclusief brailleschrift.

Beschikbaar in EMEA

Stephan Heintjens, Product Marketing en Product Application Manager bij Mutoh Europe, licht toe: “We zijn erg enthousiast over deze printer en zijn verheugd dat we deze nu beschikbaar kunnen stellen voor de Europese markt, het Midden-Oosten en Afrika. De feedback van de prelaunch op Fespa was zeer positief. Met de nieuwe XpertJet 1462UF-printer biedt Mutoh nu een compleet direct-to-object-assortiment dat zowel kleinformaat als het nieuwe grotere formaat omvat dat perfect aansluit op het populaire zeefdrukformaat van 70 x 100 cm. De XpertJet 1462UF heeft een stevig chassis voor een uiterst nauwkeurige plaatsing van inktdots en hoogwaardige printresultaten.”

Twee uithardingslampen

De printer is uitgerust met twee printkoppen in een versprongen opstelling en twee UV-LED-uithardingslampen met meerdere segmenten.  Heintjens: “Deze opstelling stelt ons in staat om prints in twee lagen in één doorgang te produceren met een snelheid die dubbel zo hoog is als bij printers met slechts één printkop en één uithardingslamp.”

De printtafel met geïntegreerde vacuümtafel met vier zones heeft gaten voor het bevestigen van mallen, waardoor flexibiliteit in de mediaselectie mogelijk is. De printer wordt aangestuurd door VerteLith RIP software, die voorzien is van emboss print presets en een structuurbibliotheek met 100 verschillende textuurpatronen.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.