Signnieuws

Océ introduceert een nieuwe printtechnologie: Océ CrystalPoint. Het eerste product op basis van deze nieuwe technologie is de Océ ColorWave 600, een breedformaat printer.

Océ noemt de nieuwe printtechnolgoie het beste van twee werelden, omdat het de voordelen van toner- en inkjetprinten combineert. Het Océ CrystalPoint procédé zet TonerPearls, kleine gekleurde balletjes, om in een gel. Deze gel kan op ieder type papier worden gespoten, droogt onmiddellijk, is watervast en levert haarscherpe afbeeldingen van hoge kwaliteit, aldus de onderneming.

Normaal papier
De eerste printer die gebruik maakt van de technologie is de Océ ColorWave 600. Dit printsysteem kan zowel zwart-wit als kleur printen op normaal en gerecycled papier. Dit is goedkoper dan speciaal gecoat papier. Tot dusver kunnen vrijwel alle bestaande grootformaat kleurenprinters alleen daarop printen. Ook print de ColorWave 600 een vel A0-papier (een vierkante meter) in een halve minuut. Hiermee is het ten minste twee keer sneller dan de huidige concurrerende printers in de grootformaatmarkt, aldus Océ. De afdrukken zijn onmiddellijk droog, waardoor ze meteen verder behandeld kunnen worden.

Met deze technologie versterkt Océ zijn positie in het kleurensegment van de grootformaatmarkt. Als marktleider in grootformaatsystemen voor architecten, ontwerpers en de bouwsector, gaat Océ op basis van de CrystalPoint technologie een nieuwe lijn van printers voor deze sectoren ontwikkelen. De technologie is ook belangrijk voor bedrijven die grote reclamedoeken, billboards, vensters en banners produceren. Mede hierdoor kan Océ zijn aandeel in de grootformaat kleurenmarkt verder uitbreiden.

Milieuvoordelen
De CrystalPoint technologie biedt belangrijke milieuvoordelen. De vaste TonerPearls geven geen ozon, geur of fijnstof af. En omdat de afdruk op gewoon papier kan worden geprint, vermindert deze technologie ook het gebruik van papiercoatings die het milieu belasten.

Relevante link: www.oce.nl

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.