Signnieuws

Texo Trade Services (TTS) geeft aan niet alleen te brengen wat nu nodig is, maar vooral wat morgen nodig wórdt. Welke producten hieraan invulling geven, toont de specialist in transfer printmedia en bedrukbaar textiel op Fespa 2018 in Berlijn.

Zo is er Display Stretch 240. Dit nieuwe, zeer dicht gebreide displaydoek van 240 gsm met 5% stretch is een nieuwe oplossing voor pop-up wanden (spider walls) en textielframes waarbij het doek zo uit de doos in het frame wordt gehangen.

Het is ook ideaal voor premium displays waarbij het stabilisatiekruis in het frame niet door het doek heen zichtbaar mag zijn. Display Stretch 240 is ook nog eens 100% kreukherstellend, meldt TTS.

Textieldoek

TTS Lightbox Venus en Polaris toegepast in een winkel.

Daarnaast worden Lightbox Venus en Polaris geïntroduceerd op Fespa in Berlijn, die van 15 t/m 18 mei 2018 plaatsvindt. Lightbox Venus is geweven textiel met PU-coating dat soepel en weinig kreukgevoelig is. Het is met sublimatie direct te bedrukken aan de textielkant en met UV/solvent/Latex (gecertificeerd voor latex) aan de coatingskant voor zeer krachtige kleuren. Het product is verkrijgbaar in breedtes van 252, 320 en 505 cm.

Omdat de klanten van TTS erg te spreken waren over Venus, besloot het bedrijf het product door te ontwikkelen en een aparte versie te maken voor UV-inkten en sublimatietransfer. Deze nieuwe versie heet Polaris en is verkrijgbaar in 320 en 505 cm breed. Het heeft geen direct disperse finish aan de polyesterzijde, maar alleen een coating aan de UV-printzijde. Hiermee is het minder gevoelig voor witbreuk.

Sublimatiepapier

Speciaal voor producenten uit de industriële mode- en interieurbranche biedt TTS 45 g/m2 sublimatie transferpapier. Dit papier is volledig gecoat en geeft een optimaal transferrendement. Het is uitermate geschikt voor grote volumes, en te verkrijgen in rolbreedtes van 162 en 320 cm in rollen van 500, 2.500 of 9.000 loopmeter.

Speciaal voor de modemarkt die met digitaal printen op prijs moet concurreren met traditioneel drukken, heeft TTS een licht gecoat sublimatie transferpapier van 55 g/m2 in het assortiment. Dit is een transferpapier van goede, stabiele kwaliteit dat TTS zelf heeft ontwikkeld. TTS kan dit papier zelf converteren naar elke gewenste rollengte.

Beschermpapier

Nieuw is het 32 grams beschermpapier (PPX) met een siliconen release coating aan beide zijden. Met een extreem lage luchtporeusheid biedt het 100% bescherming van de kalanderband, laat TTS weten. Tegelijkertijd voorkomt het dat gecoat textiel aan het papier blijft kleven. Verkrijgbaar in rollen van 320 cm en 160 cm.

Bezoekers van Fespa kunnen het sublimatie- en beschermpapier met eigen ogen zien (en voelen) op de stand van TTS (hal 2.1, stand B30) en op die van Monti Antonio.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.