Signnieuws

Deze week is de nieuwe regeling Veiligheid Kleine Bedrijven (VKB) van start gegaan. Met de subsidieregeling kunnen kleine bedrijven (maximaal vijf filialen en minder dan tien fte per filiaal) de kosten voor genomen veiligheidsmaatregelen vergoed krijgen.

In de nieuwe regeling is het maximale subsidiebedrag teruggebracht naar €1000 per ondernemer. Daarvan is €300 bestemd voor de veiligheidscan (met een eigen bijdrage van €50) en €700 voor veiligheidsmaatregelen op basis van 50 procent subsidie.

Scan
Belangrijke wijziging is dat ondernemers de subsidie moeten aanvragen vóórdat ze een beveiligingsscan laten doen. Uitgezonderd hiervan zijn ondernemers die voor 16 maart een scan hebben laten uitvoeren. Zij kunnen wel met terugwerkende kracht subsidie krijgen (hoewel niet voor al uitgevoerde maatregelen). Daarnaast kunnen ondernemers nu ook subsidie krijgen voor maatregelen die zij via een huurkoopconstructie aanschaffen.

Op de site www.stavoorjezaak.nl is informatie te vinden over de nieuwe regeling. Er komt ook een beslisboom met uitleg over de overgangsregeling of hoe coulance moet worden aangevraagd, bestemd voor die ondernemers die in 2009 buiten de boot vielen.

Bron: MKB Nederland

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.