Signnieuws

De website Toxic-wiki.nl geeft transparantie over veilig werken met een (gevaarlijke) stof/chemisch product.

Met de gratis toegankelijke site stelt Toxic veiligheidsinformatie per stof/product gratis beschikbaar voor organisaties die veilig willen werken met chemische producten/gevaarlijke stoffen. Toxic wil op deze wijze heel Nederland in staat stellen veilig te werken met chemische producten.

Zoek de chemische producten/ gevaarlijke stoffen op waar u mee werkt.

Beschermen

De site www.toxic-wiki.nl is in eerste instantie bedoeld voor de veiligheidsprofessional die verantwoordelijk is voor medewerkers die met chemische producten werken. Maar medewerkers op de werkvloer kunnen nu ook zelf zien welke maatregelen ze moeten nemen om zich te beschermen als ze met een chemisch product werken.

Veiligheidsinformatie

Toxic Wiki bevat circa 19.000 chemische producten met specifieke veiligheidsinformatie die gaan over het gebruik en de veiligheid bij werken met chemische producten/gevaarlijke stoffen. De meest voorkomende stoffen waarmee in Nederland wordt gewerkt, zijn opgenomen.

Gevaarlijke Stoffen Innovatiefestival

Toxic Wiki ondersteunt de gedachte van het Ministerie SZW dat naast de overheid en brancheorganisaties, ook het bedrijfsleven met innovaties veilig werken beter mogelijk moet maken.

Op donderdag 14 maart a.s. vindt het Gevaarlijke Stoffen Innovatiefestival van het Ministerie SZW plaats. Toxic Wiki is aangemeld als innovatie. Toxic zal, als ze genomineerd wordt, daar verder toelichten wat de beweegreden zijn om de informatie die Toxic beheert via Toxic Wiki deels open te stellen voor organisaties en werknemers.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.