Signnieuws

Street art museum Straat in Amsterdam opent vrijdag 25 juni een nieuwe tentoonstelling: Out There Somewhere. De expositie is tot stand gekomen in samenwerking met The Jaunt en toont werk van Wasted Rita (Portugal) en Tellas (Italië).

Het street art museum Straat in Amsterdam.

Nieuwe bezienswaardigheden, nieuwe culturen en nieuwe vriendschappen kenmerken The Jaunt, een Deens kunstproject dat heeft gewerkt met meer dan zeventig internationale kunstenaars. De tentoonstelling van The Jaunt in Straat, het Amsterdamse museum voor street art en graffiti, richt zich op twee veteranen uit hun doorlopende project, Wasted Rita (Portugal) en Tellas (Italië). Naast de focus op deze twee kunstenaars presenteert The Jaunt een overzicht van hun uitgebreide printarchief.

Wasted Rita

Het werk van de Portugese kunstenares Wasted Rita onderzoekt haar haat-liefderelatie met het leven en haar omgeving. Ze omschrijft zichzelf als een Natural Born Agent Provocateur en houdt ervan te denken, schrijven en tekenen zonder filter. Dit resulteert in pareltjes van sarcastische wijsheden, waarin gereflecteerd wordt op een onconventionele opvoeding in een katholieke school. Rita maakte deel uit van het hoog aangeschreven Dismaland Project van Banksy.

Tellas

De Italiaanse kunstenaar Tellas laat zich voor een groot deel inspireren door flora en groen. Aan de hand abstracte organische patronen, te herkennen aan een verfijnde esthetiek en een bijzonder oog voor detail, creëert Tellas poëtische en meditatieve kunstwerken. Door zijn werk te koppelen aan een stedelijke context via zijn enorme murals, reflecteert Tellas op de banden tussen mens en natuur, en de complexe dynamiek die ons in een enkelvoudig systeem samenvoegt.

The Jaunt

The Jaunt organiseert mogelijkheden en kansen voor kunstenaars. Sinds de oprichting in 2013 heeft The Jaunt samengewerkt met meer dan zeventig kunstenaars op wereldwijde trips. Dit project stelt kunstenaars in staat nieuwe ervaringen op te doen en inspiratie te vinden – niet alleen tijdens de trip, maar een blijvende inspiratie die hopelijk hun gehele kunstzinnige gebruik doordringt.

Tentoonstelling

De tentoonstelling is te bezoeken vanaf vrijdag 25 juni 2021 en kent dezelfde openingstijden als het museum. Toegang tot deze speciale galerietentoonstelling is inbegrepen in een regulier toegangsticket voor Straat.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.