Signnieuws

Mimaki Europe lanceert twee nieuwe UV-printers als uitbreiding van de 100- en 330-serie: de UJV100-160Plus en UCJV330-160.

Arjen Evertse, General Manager Sales, Mimaki Europe, legt uit: “De dringende noodzaak om duurzamer te zijn, evenals de recente druk die gepaard gaat met stijgende energieprijzen, heeft de industriebrede noodzaak om UV-technologie toe te passen versneld. UV-printen vereist tijdens het printproces aanzienlijk minder energie dan andere technologieën, niet in de laatste plaats vanwege het feit dat UV-LED-inkten onmiddellijk uitharden. Dit verbetert niet alleen de milieu-impact van het printbedrijf, maar bespaart ook op productiekosten en levertijden.”

De UCJV330-160 is een rol-naar-rol UV-geïntegreerde printer/snijplotter.

UCJV330-160

De UCJV330-160 geïntegreerde printer/snijplotter biedt volgens Mimaki printen op hoge snelheid en met hoge kwaliteit, nieuwe mogelijkheden en mediaveelzijdigheid. De printer is standaard uitgerust met witte en heldere inkt, naast basiskleureninkten. Hierdoor kunnen gebruikers afbeeldingen van hoge kwaliteit printen op traditionele media die worden gebruikt voor grafische toepassingen voor buitensigns, maar ook op melkwit (doorschijnend), transparant en gekleurde basisvellen. De verscheidenheid aan substraten waarop de klant kan printen, omvat PET-, PU- (polyurethaan) en andere harsfilms, stof en papier (inclusief ongecoat papier).

Deze mediaflexibiliteit, gecombineerd met de optie om 2,5D-printen, watermerken of 5-laags printen aan te bieden, biedt klanten volgens Mimaki meer mogelijkheden om een divers en hoogwaardig productassortiment aan te bieden. Omdat het een geïntegreerde printer/snijplotter is, is de UCJV330-160 ook uitgerust met geavanceerde functies voor contoursnijden, waardoor toepassingen zoals stickers, emblemen en labels mogelijk zijn. De printer werkt met een snelheid van 28 m2/u voor een vierkleurenconfiguratie of 18 m2/u met witte en/of heldere inkten.

UJV100-160Plus

Het instapmodel UJV100-160Plus beschikt over nieuwe mogelijkheden en is ontworpen om een uitzonderlijk lage hoeveelheid stroom te verbruiken. Daarnaast is een inktbesparingsfunctie toegevoegd die het inktverbruik volgens Mimaki met de helft vermindert terwijl de kleurbalans behouden blijft.

De ‘pull-back printfunctie’ van deze nieuwe printer trekt het bedrukte substraat terug om maximaal 3-laags printen mogelijk te maken, waardoor de toepassingsmogelijkheden bij het gebruik van deze machine worden uitgebreid. Met deze printfunctie kan de gebruiker kleur-wit-kleur of wit-kleur-helder printen, waardoor klanten meer flexibiliteit krijgen om een breed scala aan toepassingen aan te bieden.

De nieuwste telg in de 100-serie, de UJV100-160Plus, zorgt volgens Mimaki voor een hogere efficiëntie bij een lager energieverbruik.

Printstatus monitoren met Pict

De nieuwe UV-printoplossingen zijn compatibel met Mimaki’s nieuwe cloudgebaseerde tool voor het monitoren van de printerstatus voor alle Mimaki-producten, Pict. Met Pict kunnen klanten de operationele status en prestaties van hun printers monitoren vanaf een pc of mobiel apparaat.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.