Signnieuws

Alwan Color Expertise lanceert een nieuwe versie van de CMYK Optimizer software, versie 3.8.0. Een methode om inkt te besparen met behoud van kleurintegriteit van pdf-bestanden, stelt Alwan.

De Alwan CMYK optimizer is een universeel toepasbare kleurenserver met geïntegreerde Dynamic DeviceLink technologie. De software is geschikt voor alle printers, waaronder grootformaat printers. Besparingen tot 30 procent van de inktkosten zijn mogelijk, aldus Alwan. Bestanden worden door de software geanalyseerd, waarbij een preflight van de kleuren wordt gemaakt voordat verdere verwerking plaatsvindt. Alle noodzakelijke parameters voor een goede kleurtransformatie worden zo op voorhand meegenomen.

Kleuranalyse
Afhankelijk van de output instellingen, en op basis van kleuranalyse, wordt een Dynamic DeviceLink profiel berekend. Hierdoor is kleurtransformatie mogelijk zodanig dat het inktverbruik is verminderd zonder zichtbare veranderingen in de kleurimpressie en kleurmeting.

In de nieuwe versie is ook transparancy management opgenomen, dat kleurbehoud en inktoptimalisatie bij transparante objecten mogelijk maakt. Versie 3.8.0 is beschikbaar in Engels, Frans en Duits.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.