Signnieuws

Durst onthulde de nieuwste technologische ontwikkelingen op het gebied van grootformaat print en service tijdens Durst Tech Days. Die vonden plaats op 18 en 19 mei in Italië en Oostenrijk.

Gedurende twee dagen op het hoofdkwartier van Durst in Brixen in Zuid-Tirol (Italië) en zijn andere productiesite in Lienz in Oost-Tirol (Oostenrijk), verkondigde Durst dat de verkoop van het nieuwe P5-printplatform zo voorspoedig loopt dat de levertijden inmiddels zijn opgelopen tot maximaal 10 weken. Durst won met de P5 een European Digital Press Association (EDP) Award en Durst CEO Christoph Gamper rapporteerde de eerste resultaten van de succesvolle P5 veldtest bij Panorama in Spanje. Panorama heeft alleen al in de eerste maand dat de P5 in gebruik was rond de 24.000 m² geprint en alles verloopt voorspoedig.

Voor de Durst Tech Days in Brixen lag de focus op roll-to-roll printsystemen, software en concepten voor preventief onderhoud; in Lienz stonden er demonstraties van de Durst P5 en Durst Water Technology voor vlakbed printen op de agenda.

UV LED uitharding

Tijdens de Durst Tech Days werden voor de eerste keer getoond:

  • Het Rho roll-to-roll grootformaat-portfolio van 3 en 5 meter brede printsystemen met UV LED-uithardingstechnologie en met de nieuwe UV LED-inkt. Het nieuwste model is de Durst Rho 512R LED.
  • Voor industriële soft signage heeft Durst de Rhotex 325 textiel dye-sublimatieprinter een hogere productiviteit en een nog grotere papierselectie gegeven. Bezoekers konden zien hoe de prestaties met 40% zijn gestegen in standaardproductie en kregen te horen dat er sinds de introductie van deze printer in oktober 2016 ongeveer 50 installaties zijn geweest.
  • Nieuwe Durst Analytics-software die preventieve service en onderhoud biedt via bewaking op afstand van de belangrijkste machineparameters.
  • Belangrijke updates in Durst Water Technology – die twee jaar geleden voor het eerst werd aangekondigd – met de bekroonde Durst WT 250 die nu industriële productie op het gebied van vlakbedprinten realiseert.
  • Een routekaart en strategie voor de Professional Services Division van Durst, evenals workflow-updates en nieuwe inktaankondigingen.
  • Bevestiging dat Durst nieuwe ‘familieleden’ van de P5, en andere ontwikkelingen, zal onthullen tijdens de SGIA-show in Las Vegas, oktober 2018.

‘Rent-first’ concept

Ook werden de eerste plannen onthuld voor een financieringsconstructie voor printserviceproviders die willen profiteren van Durst technologie, maar de investeringen beperkt willen houden. Het idee houdt in dat Durst in printbedrijven investeert door middel van een ‘rent-first’ concept voor maximaal vier jaar. Degenen die in aanmerking komen voor de regeling, krijgen een goed onderhouden gebruikte machine aangeboden via een ‘full-servicecontract’.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.