Signnieuws

De nominaties voor de European Design Awards 2023 zijn bekend. In totaal maken 44 Nederlandse inzendingen kans op een prijs. Dit meldt BNO (Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers).

Mijksenaar, Wayfinding voor het Museum of the Future in Dubai | Foto: Philip Handforth

Nederland is met 44 nominaties het land met de meeste kandidaten voor de winst, gevolgd door Noorwegen en Duitsland. Studio Dumbar/DEPT mag zes nominaties op zijn naam schrijven, en voert daarmee de lijst aan. CLEVER°FRANKE en Dana Dijkgraaf slepen elk drie nominaties in de wacht. De acht bureaus G2K Creative Agency, Studio Airport, studio de Ronners, Dentsu Creative Amsterdam, The Stone Twins, Tinker imagineers, Resoluut en Verve by Vruchtvlees maken elk met twee projecten kans op een European Design Award. Daarnaast dingen van verschillende bureaus één project mee naar de prijzen.

Dana Dijkgraaf / Studio Met Met, How Dare You Make Me Feel This Way | Foto: Elise Photography

Prijsuitreiking

De winnaars worden bekendgemaakt op zaterdag 3 juni in Luxemburg tijdens het European Design Festival. Naast de reguliere prijzen is er een Best of Show Award voor het ontwerp dat volgens de jury met kop en schouders boven alle prijswinnaars uitsteekt, en een Jury Prize voor de case die het beste laat zien wat design is en kan betekenen voor mens en maatschappij. Ook wordt het European Design Agency of the Year onthuld.

Kossmanndejong, Nature. And us? | Foto: Anita Affentranger

Samenwerking

De European Design Awards zijn in 2007 in het leven geroepen om de kwaliteit van Europees communicatiedesign te tonen, te vieren en te bevorderen. Ook streeft de organisatie ernaar dat Europese ontwerpers elkaar ontmoeten, hun werk vergelijken, elkaar inspireren en een netwerk opbouwen. De prijs is een samenwerking tussen Europese designmedia en instanties, waaronder de BNO en haar uitgaven Dd Magazine en Dd Yearbook.

Nominaties

Bezoek voor een overzicht van alle Nederlandse kanshebbers per categorie de website van BNO.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.