Signnieuws

Ocean Outdoor heeft een steunfonds met een mediawaarde van ruim 10 miljoen euro opgezet voor de zwaarst getroffen branches en MKB-bedrijven. Het bedrijf hoopt zo mede de economie op gang te houden.

Foto: Ocean Outdoor.

Meindert van den Heuvel en Xavier Tilman van Ocean: “We zien dat bedrijven wel willen adverteren, maar dat door acute problemen en de onzekerheid daar een rem op wordt gezet. Die rem halen we er nu af door met dit fonds mediaruimte ter beschikking te stellen. Dat kunnen we ook doen omdat we gelukkig een groot aantal klanten hebben die niet geraakt zijn door de crisis en gewoon campagne blijven voeren. Als we met onze landelijke schermen kunnen helpen om de economie een klein beetje op gang te houden of weer op gang te brengen, hoeven we daar niet lang over na te denken.”

Druk

Inmiddels hebben Koninklijke Horeca Nederland, Detailhandel Nederland en de Vereniging van Communicatie Adviesbureaus (VEA) aangegeven graag van dit fonds gebruik te willen maken. Ook Fonds Gehandicaptensport, waarvan de collecteweek begin april onder grote druk stond, doet een beroep op het Ocean fonds.

Straatbeeld

In het straatbeeld zijn de gevolgen van de maatregelen die zijn getroffen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen al zichtbaar. “Live metingen van Ocean op de snelwegen en in winkelgebieden laten een daling zien van ruim 30 procent ten opzichte van het normale bereik. Maar dan blijft er nog steeds 70 procent van het bereik over, miljoenen contacten per dag die ingezet kunnen worden om bedrijven echt te steunen”, aldus Ocean.

  • Het Ocean MKB Steunfonds staat alleen open voor MKB-bedrijven en deze dienen zich als collectief aan te melden;
  • De bedrijven hebben aantoonbaar schade door de gevolgen van het coronavirus;
  • De bedrijven zijn open voor business of kunnen op korte termijn opengaan voor business;
  • De digitale campagnes worden geplaatst in april en mei 2020.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.