Signnieuws

Volgens Outreach gaat het goed met de ontwikkeling van buitenreclame, met digitale buitenreclame als grootste groeier. In 2019 is de omzet van 12 toonaangevende bedrijven in de buitenreclame gegroeid naar 211 miljoen euro. Een groei van meer dan 8 procent ten opzichte van 2018.

Groei van Out of Home in 2019 van 8 procent. (foto Clear Channel)

De groei van digitale buitenreclame springt eruit met 34 procent; de omzet groeide van 56 miljoen naar 75 miljoen euro. Deze groei werd met name gerealiseerd door uitbreiding van het aantal digitale schermen in Nederland en een betere bezetting op de bestaande schermen.

Daling posters

De traditionele (poster) omzet van buitenreclame daalde licht met 2,3%. Enerzijds heeft dit volgens Outreach te maken met een stuk kannibalisatie terwijl aan de andere kant ook het aantal beschikbare vlakken licht daalde. Dit brengt de totale verhouding tussen de traditionele en digitale buitenreclame in 2019 op 64% versus 36%. In 2018 was 71% van de omzet nog traditioneel en 29% digitaal.

Met name digitale buitenreclame maakt een grote groei door. (Foto: Exterion Media)

Totaalcijfers

Eric Kip, voorzitter Outreach, is blij met de ontwikkelingen. “In navolging van wat al gebruikelijk is in andere mediakanalen hebben we in 2019 met 12 toonaangevende buitenreclame-exploitanten besloten om elk kwartaal de netto-omzetten bij een notaris te deponeren. We hebben nu de totaalcijfers van 2018 en 2019 en zien de bevestiging dat buitenreclame zich zeer goed ontwikkelt in een steeds meer gefragmenteerd medialandschap. Voor 2020 hebben we de verwachting dat de totale groei van buitenreclame ± 5% zal gaan bedragen.”

Outreach

Outreach is een samenwerkingsverband van de Nederlandse buitenreclame-exploitanten Centercom, Clear Channel, Exterion Media, JCDecaux, MMD Media, OV Media, Ocean Outdoor en Hillenaar Outdoor. De 12 deelnemende bedrijven aan dit onderzoek zijn: blowUp Media / Centercom / Clear Channel Nederland / CS Digital / Exterion Media / Hillenaar Outdoor / JCDecaux / MMD Media / Ocean Outdoor / OOHA Media / OVMedia / Schiphol Media.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.