Signnieuws

Techniek Nederland, waar de Vakgroep SignTechniek deel van uitmaakt, organiseert op woensdag 24 juni een online event onder de naam Scenario2040. Scenariodenken is in deze onzekere tijden meer dan ooit nodig. Scenario2040 gaat hierop in, met een stevige link naar de technische sector.

Techniek Nederland en haar kennispartners Wij Techniek, ISSO en TVVL hebben in februari van dit jaar Scenario2040 gepresenteerd. Een scenariostudie om de technische sector en haar omgeving mee te nemen en na te laten denken over wat er mogelijk op ons afkomt. Sinds februari is er heel veel gebeurd. Eén van de mogelijk meest extreme scenario’s is helaas uitgekomen.

Scenariodenken

Het belang van langetermijndenken en het overwegen van scenario’s en hun betekenis is pijnlijk zichtbaar geworden. En de vragen blijven staan: wat komt er op onze maatschappij af, welke betekenis heeft dat – meer specifiek voor de technische sector – en welke rol kunnen wij met onze partners spelen om mens en maatschappij te ondersteunen?

Tijdens het online event wordt u meegenomen in een gevarieerd en interactief programma langs de inhoud van het rapport Scenario2040. Onder leiding van dagvoorzitter Marijke Roskam lichten deskundigen de inhoud van de scenariostudie toe, geven zij hun visie en beantwoorden ze vragen van deelnemers. Aan de hand van diverse stellingen kunnen deelnemers reageren en vindt discussie plaats met de panelleden.

Aanmelden

Het is belangrijk dat u zich registreert, ook als u zich in een eerder stadium al had aangemeld voor het oorspronkelijke symposium. Klik hier om u aan te melden. Na registratie ontvangt u een bevestiging met daarin de link om het online event bij te wonen.

Kijk voor meer informatie over Scenario2040 op de website www.scenario2040.nl. Ook kunt u hier het rapport downloaden of op papier aanvragen.

Datum en tijd:
woensdag 24 juni 2020 van 14.00-16.30 uur

Dagvoorzitter:
Marijke Roskam

Sprekers:
Doekle Terpstra, voorzitter Techniek Nederland
Jacques van der Krogt, voorzitter commissie Innovatie Techniek Nederland
Paul de Ruijter, directeur De Ruijter Strategie
Marjet Rutten, trendwatcher Techniek en Bouwbranche

Panelleden:
Michon van der Salm, CEO Whitewood
Erik Feleus, Smart Building Developer Schiphol Real Estate
Claudia van Haeften-Coert, CEO Sociëteit Vastgoed

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.