Signnieuws

In het kader van ‘125 jaar bewegwijzering’ organiseert de Nationale Bewegwijzeringsdienst op donderdag 4 juni een online talkshow over de toekomst van onze bewegwijzering. Hoe ziet bewegwijzering voor auto en fiets eruit anno 2030 en 2050? Wie heeft welke rol?

In 1894 werd de eerste wegwijzer voor fietsers geplaatst. Anno 2020 zijn meer dan 100.000 richtingsborden te vinden langs de Nederlandse wegen. Om stil te staan bij deze mijlpaal van 125 jaar bewegwijzering, organiseert de Nationale Bewegwijzeringsdienst (NBd) dit jaar allerlei activiteiten, waaronder een reizende tentoonstelling, een speciale website vol informatie en interviews, en op 4 juni een online talkshow.

Tafelgasten

Tafelgasten in de talkshow zijn: Stephen Jansen van Gemeente Rotterdam, Anita Liebrecht van Provincie Gelderland, Wouter Quite van Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Jan Spoelstra van Provincie Overijssel en Dick de Waard, hoogleraar op het gebied van human factors aan University of Groningen. Ook NBd-directeur Sabine Kern en Hanneke Steen-Klok van Rijkswaterstaat zijn van de partij.

De livestream – voor partners en relaties van NBd – start op donderdag 4 juni om 15.30 uur (eindtijd 16.15 uur) en is kosteloos te volgen.

Komend nummer

In Sign+ Magazine nummer 4, dat binnenkort verschijnt, een artikel over ‘125 jaar bewegwijzering’ en de rol van de NBd bij het bereiken van deze mijlpaal.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.