Signnieuws

Onlineprinters heeft de afgelopen maanden ongeveer vijf miljoen euro in de productieafdeling van de hoofdvestiging van het bedrijf in Neustadt an der Aisch in Duitsland geïnvesteerd.

Het grootste deel daarvan werd besteed aan de aankoop van nieuwe machines. De e-commerce-onderneming breidt haar marktpositie als grootste drukkerij van Europa uit.

Aanschaftrends

Steeds verder stijgende aantallen orders voor de onlinedrukkerij maakten deze investeringen noodzakelijk. Dr. Michael Fries, CEO van Onlineprinters, geeft uitleg over de aankopen: “We zien twee sterke trends op het gebied van de aanschaf van zakelijk drukwerk, namelijk de behoefte aan kleine oplagen en de wens om gedrukte producten snel beschikbaar te hebben. Dat geldt zowel voor flyers als voor brochures en zelfs voor beursbenodigdheden. Daar stellen we ons op in. Veel van onze producten heeft men met de opties ‘spoeddruk’ en ‘spoedzending’ de volgende dag al in handen.”

De vraag naar snelle levering stijgt jaar na jaar. Daarom wordt voor Onlineprinters het criterium snelheid bij het doen van investeringen in meer drukinstallaties steeds belangrijker.

Druktechnologie

Na de aanschaf van een HP Indigo 12000, om de capaciteiten op het gebied van kleine oplagen en spoedproductie te kunnen uitbreiden, en de aankoop van diverse machines voor de verdere verwerking, werden de drukcapaciteiten op het gebied van offsetdruk uitgebreid met een Heidelberg Speedmaster XL 106-8-P 18K. Deze beschikt over de hoogste automatiseringsgraad die momenteel beschikbaar is op de markt voor offset-drukmachines.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *