Signnieuws

Ontwerpbureau Fred & Farid Shanghai creëerde een lettertype dat is geïnspireerd op de vorm en rotatie van de maan: MoonFace. Het staat symbool voor constante verandering.

De letters van het lettertype MoonFace zijn geïnspireerd op de constante verandering van de maan.

Vandaag, 21 september, de vijftiende dag van de achtste maand van de Chinese kalender, wordt in China het Maanfestival (ook bekend als Midherfstfestival) gevierd. Dit gebeurt ieder jaar op de dag dat de volste en helderste maan zichtbaar is. Het maanfestival is nauw verbonden met de geschiedenis en traditie van China, omdat de volle maan staat voor de hereniging van het gezin en voor veerkracht.

Cirkel

Omdat gemeenschap en veerkracht steeds belangrijker worden in de post-pandemische context, lanceerde het creatieve bureau Fred & Farid Shanghai ter gelegenheid van deze gelegenheid het lettertype MoonFace. Het is geïnspireerd op de vorm en rotatie van de maan en bestaat uit 26 letters, 10 cijfers en 20 leestekens. Elke letter is omgeven door een cirkel die de volledige toestand van de maan weergeeft. De veranderende as is een weergave van de rotatie en de oneindige uitgestrektheden die erachter zijn verborgen.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.