Signnieuws

Flexibiliteit in combinatie met digitale precisie. Dat biedt de Shaper Origin, wereldwijd de eerste handgeleide CNC-freesmachine.

In de Verenigde Staten en Canada hebben verschillende signmakers ook al toepassingen gevonden voor de Shaper Origin.

Deze computergestuurde frees biedt gebruikers de mogelijkheid om complexe freestaken eenvoudig, snel en zonder sjablonen op locatie uit te voeren, onafhankelijk van de werkstukgrootte. In Sign+ Magazine nummer 6-2019, die half september uitkwam, een uitgebreide kennismaking met deze nieuwe machine.

Je hoeft de Shaper Origin op het ingebouwde display alleen maar enigszins op het juiste spoor te houden. De automatische besturing compenseert continu voor afwijkingen ten opzichte van de ideale freeslijn.

Signmakers

De Shaper Origin van Shaper Tools, gevestigd in San Francisco (Verenigde Staten), is in eerste instantie ontwikkeld om digitale precisie qua frezen te introduceren op de mobiele werkplek in de houtverwerkende industrie. Maar inmiddels hebben aan de ander kant van de Atlantische Oceaan ook signmakers de machine ontdekt.

‘Early-access-programma’

Na succesvolle commerciële marktintroducties in de VS en Canada, ruim anderhalf jaar geleden, is het plan de Shaper Origin in 2020 ook in Europa onder de eigen merknaam commercieel op de markt te brengen. Het bedrijf zet vanuit Stuttgart het Europese distributienetwerk op. Een zeer beperkt aantal Origin-apparaten zal in 2019 voor een selecte klantenkring beschikbaar zijn.

Aanmelden voor dit ‘early-access-programma’ kan via www.shapertools.com/europe.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.