Signnieuws

Xaars 3D Centre binnen het Nottingham Science Park is officieel geopend. Het centrum biedt zijn diensten aan voor de wereldwijde High Speed Sintering technology.

High Speed Sintering is een Additive Manufacturing/3D Printing technologie die inkjet printkoppen en infrarood droging gebruikt voor maken van producten door het laag voor laag opbouwen uit polymeer poedermateriaal. Dit op een veel hogere snelheid en tegen lagere kosten dan andere 3D-printprocessen, aldus de fabrikant.

Doug Edwards (CEO) en Prof. Neil Hopkinson (Director of Xaar’s 3D printing business) onthullen het Xaar 3D Centre plakaat.

3D-sector

Gasten kregen tijdens de opening een tour langs de faciliteiten, waaronder High Speed Sintering machines en bijbehorende randapparatuur voor pre-proces, post-proces en kwaliteitscontrole/inspectie. “We zijn verheugd dat we bezoekers mochten verwelkomen afkomstig van bedrijven uit de hele keten”, zegt Doug Edwards, Xaar’s CEO. “De 3D-sector is een belangrijk onderdeel van onze 2020 strategie en met dit nieuwe 3D Centre zijn interessante groeimogelijkheden beschikbaar voor Xaar.”

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.