Signnieuws

Bezoekers aan het Instituut voor Beeld en Geluid worden verrast met een gigantische videomuur van 20 meter, aangestuurd door gesynchroniseerde interactieve mediaspelers van BrightSign.

Jaarlijks genieten 250.000 bezoekers van de permanente tentoonstelling 'Beeld en Geluid Experience', met 15 multimedia-zalen met verschillende thema's. De tentoonstelling wordt aangevuld met tijdelijke exposities en een van de meest bezochte shows van dit jaar wordt geïntroduceerd via een gigantische panoramische videomuur.

Blikvanger
System integrator Visual Hardware Services leverde zes full-hd BrightSign mediaspelers voor aansturing van deze imposante blikvanger. Iedere unit levert een resolutie van 1080p aan een videoprojector. Door ieder scherm in 24 zones te verdelen, zes horizontaal bij vier verticaal, wordt een lange videomuur van 108 afzonderlijke schermen gesimuleerd.

Vijf van de BrightSign spelers zijn met de zesde gesynchroniseerd en deze laatste functioneert als de master unit. De slave-spelers zijn zodanig gekoppeld dat ze een gelijktijdig startcommando ontvangen wanneer de expositie wordt vernieuwd. Ze worden echter allemaal volgens hun eigen schema en timing afgespeeld.

De video- en bewegende stille beelden vertellen het verhaal van een Nederlandse conferencier langs de tijdlijn van zijn 40-jarige carrière.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.