Signnieuws

Pantone brengt elk jaar een kleur uit. Dit jaar heeft het kleurcoderingsbedrijf zelfs twee uitgeroepen tot kleuren van het jaar: grijs en geel. Een combinatie van kracht en optimisme.

In 2021 zullen Ultimate Grey (Pantone 17-5104) en Illuminating (Pantone 13-0647) volgens de kleurexperts de toon zetten in (interieur)design, mode, kunst, productontwerp en verpakkingen. “Praktisch en oerdegelijk, maar tegelijkertijd verwarmend en optimistisch. Dit is een kleurencombinatie die ons veerkracht en hoop geeft”, aldus Leatrice Eiseman, Executive Director van het Pantone Color Institute.

Levendig en betrouwbaar

Illuminating is een helder en vrolijk geel dat sprankelt van levendigheid, een verwarmende gele tint doordrenkt met zonne-energie. Ultimate Grey staat voor solide en betrouwbare elementen die eeuwig meegaan en een stevige basis bieden. “De selectie van twee onafhankelijke kleuren laat zien hoe verschillende elementen samenkomen om een ​​boodschap van kracht en hoop uit te drukken die zowel blijvend als opbeurend is”, stelt Eiseman.

Sinds 2000

Sinds 2000 maakt het bedrijf ieder jaar een ‘kleur van het jaar’ bekend. Vorig jaar was dat de kleur Classic Blue, een jaar eerder Living Colour, een oranje tint met gouden ondertoon.

Inschrijven nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.